"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. június 14., péntek

Virággondozás

Tea

Ahhoz, hogy egy kicsit felfrissíthessük a növényeinket, tökéletesen megfelel a tea. Főzzünk egy adagot kamillából, és hagyjuk kihűlni.

0Hígítsuk fel, és permetezzük a növényeinkre. Ezzel többlet – tápanyaghoz juttathatjuk őket, méghozzá bármiféle vegyi anyag nélkül. Tökéletes megoldás, főleg akkor, ha olyan virágokat is tartunk, melyek a tápanyagokat a leveleiken keresztül veszik fel. 
A reggeli kávé nem csak nekünk lehet életmentő, hanem a szobanövényeknek is. Miután lefőztük  vegyük ki a zaccot a gépből.
Hagyjuk kihűlni, és keverjük hozzá a virágföldhöz. A lefőtt kávéból visszamaradó anyag ugyanis magas tápanyagtartalmú, így nagyon hálásak lesznek érte a virágok.
Ne öntsük ki a tojás főzővízét. .

2  A tojásokról ugyanis sok olyan anyag oldódik le, amik a növények számára nagyon is jók, így ha hetente egyszer a kihűlt főzővízzel locsolunk, akkor a virágok dúsak és életerősek lesznek .
/Forrás: Kert és terasz /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése