"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. június 26., szerda

Híd a lélekhez


A zene esztétikája olyan hullámhosszokat küld felénk, aminek segítségével képes megkerülni a gondolkodási sémákat vagy az ésszerű és logikusnak tűnő berögződéseket, és egyenesen a szívünkbe vezetni vissza bennünket. A hang, amit a gyógyítás és a felemelés szándékával bocsátanak ki, egy vibrációs hidat hoz létre a jelen pillanatához, ahol minden gyógyulási folyamat történik. A zene le tudja lassítani és ki tudja egyenlíteni az agyhullámokat: a körülbelül percenként 60 ütést tartalmazó zene a hétköznapi tudatosság béta szintjéről a magasabb tudatosság és a nyugalom alfa szintjére tud emelni bennünket.
 A világ manapság rettentően zajos, kaotikus, tele van kellemetlen, ártalmas rezgésekkel.   Aki harmonikus zenével veszi körül magát, az testét-lelkét megfürdeti az örömben és a szépségben nap mint nap.
A világban rengeteg a fájdalom, és ez mindenkire hatással van, aki benne él. A lelkeknek nagy szükségük van egy kis gyógyulásra, hiszen a fizikai test is így tud csak meggyógyulni. Ennél egyszerűbb módja talán nincs is a gyógyulásnak: figyelj oda a benned levő hangokra,  keresd meg azt a zenét, ami a legjobban esik abban a pillanatban, és add át neki magad és a tested teljesen. Fantasztikus ereje van.


A tibeti hangtálak csodálatos ereje

tibetan-bowlsAz emberiség évezredek óta használja a hangrezonanciát gyógyításra. Hatását úgy kell elképzelni, mint amikor egy tóba egy követ dobunk és a tó vizében a szabályos kör alakú hullámok  mindenhova eljutnak. Mivel testünk 70 százaléka víz, ezért ez a hatás az emberi szervezetre is érvényes. A harmonikus rezgések a test minden részébe eljutnak, kezdve a bőrtől, a csontokig és a különböző szervekig. A hangok gyógyító erejét már ötezer éve ismerik Ázsiában. Európában és a nyugati világban elsőként Peter Hess, német fizikus ismerte fel a hangrezonanciában rejlő erőt. Hess két évtizeden keresztül a Himalája vidékén tanulmányozta a zene hatását az emberi szervezetre. Később kifejlesztette saját módszerét az európai igényekhez igazítottan. A terápia negyven perces. Az érintés nélküli masszázsra vágyónak el kell helyezkednie a kezelőágyon, majd a test különböző pontjaira tibeti hangtálakat helyeznek. Ezeket megkongatva szinte azonnal érezni lehet a nyugalmat, mely a testben könnyedén szétáramlik. Eloszlatja a félelmeket és a stresszt. Szinte meditatív állapotot idéz elő a tibeti hangtálak csodálatos ereje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése