"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. szeptember 5., péntek

Kaktusz ünnep a Fűvészkertben

network.hu


 
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén  is/ szeptember 5-7/ megrendezi kaktusz kiállítását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben.

Sok olyan növényt is látható lesz,  ami nem kaktusz, de ugyanolyan szárazság tűrő, és sivatagi vagy fél-sivatagi körülmények között él. A látogatók találkozhatnak Afrikában élő kavics növényekkel vagy Afrikában élő palack törzsű növényekkel, melyeknek csodálatosan szép, színpompás virágaik vannak. 

A kaktuszfélék (Cactaceae) családja mintegy 2000 fajt foglal magába

A kaktuszok és pozsgások világszerte megtalálható növények. Nemcsak sivatagok, félsivatagok lakói. Élőhelyeik éghajlati és domborzati viszonyai rendkívül változatosak. Találkozhatunk velük magas hegységekben, fennsíkokon, tengerpartokon és esőerdőkben is.
Többségük kedvezőtlen feltételek között él, vannak helyek, ahol ők a növényvilág egyedüli képviselői.

A virágok színe a fehértől, a sárgán át, a vörös és a lila színekig terjed, különböző árnyalatokban. A kis virágú fajok kárpótolnak gazdag virágzásukkal, némelyek évente többször is virágoznak. Egyes fajok virágai csak néhány órán át nyílnak, másoké heteken át virítanak

A Füvészkertben találhatóak a város leghatalmasabb tavirózsái, amik akár egy felnőtt nő súlyát is elbírják. A Füvészkert története az 1700as évekig nyúlik vissza, fénykorában több mint 12000 fajt tartottak itt . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése