"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. szeptember 29., hétfő

Október jön

Október jön... Bár a nappali melegek még a nyarat idézik, a természet már készül a jól megérdemelt pihenésre. Azért ne szomorodjunk el nagyon, hiszen az ősznek is megvan a maga szépsége.

Az ősz kincsei gondoskodnak arról, hogy a szűkösebb téli napok előtt még feltöltsük a vitamin és ásványianyag tartalékainkat.

Töltött paprika télre..



Nem kell mást tennünk, mint összeállítani a tölteléket, megtölteni a paprikát, majd egyszerűen lefagyasztani. Télen használatkor jegesen tegyük fazékba, engedjünk rá ugyanúgy vizet mintha frissen készítenénk, majd főzzük készre.






szőlő
Szőlő: Vitaminok közül béta karotin-, B1- és a B2- és C- K-vitamin-, folsav- és biotin található meg benne. Az ásványi anyagok közül sok foszfort, káliumot, magnéziumot és cinket tartalmaz.

Szilva: gazdag ásványi anyagokban (kálium, vas, magnézium), B2-, és C-vitaminban. A héja nagyon gazdag élelmi rostokban.
Alma: B1, B2, B6-vitaminokat, folsavat, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot,foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz. Az alma értékes rostanyaga a pektin, ami javítja az emésztést, és béltisztító hatású.

Körte: A körte kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitaminokat, folsavat, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz. Jótékony hatású gyulladásos megbetegedések esetén. Használják gyomor-, és bélhurut esetén, emésztési zavarokra, reumatikus fájdalmakra. Salaktalanító, méregtelenítő hatású is, így segít megszabadulni a méreganyagoktól, amik gyengíthetik a szervezetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése