"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. szeptember 6., szombat

Libamáj fesztiválHatodik alkalommal rendezik meg a Libamájfesztivált, amely számos helyszínt járt meg. A Fesztivál egykoron Orosházáról, a libamáj fővárosából kezdte meg népszerű hódító útját. 2008 óta járt már a Budai Várban is, az elmúlt évtől azonban az Erzsébet tér ad otthont a rendezvénynek.

A „libaünnep” célja, hogy egy évben egy alkalommal a lehető legjobb áron, a lehető legváltozatosabban elkészítve találkozhassunk a libamájjal.A magyar kacsa- és libamáj nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon is nagy népszerűségnek örvend.
Hazánkban több mint 400 éves hagyománya van a hízott libatenyésztésnek. A libamáj a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő része.

A libamájat az ínyencek az egész világon nagy becsben tartják, már a rómaiak is kedvelték, lúdjaikat fügével etették, hogy szép nagy és finom májuk legyen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése