"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. december 25., vasárnap

Csodák márpedig vannak..

..legalábbis a NASA, az amerikai űrkutatási hivatal, és az olasz ENEA, az új technológiák kutatásával foglalkozó nemzeti szakértői nem tudják mással magyarázni az általuk vizsgált keresztény relikviák, a guadalupei Szűzanya képe, illetve a torinói halotti lepel különös tulajdonságait.

Nincs tudományos magyarázat arra, hogy a Mexikóban található guadalupei Szűzanya több száz éves kegyképének felületi hőmérséklete miért egyezik meg állandóan egy élő ember testével, sem arra, hogy Mária szíve alatt sztetoszkóppal miért hallható egy magzat szívverése- idézte a NASA kutatásainak eredményét december elején a Vatikáni Rádió. Az amerikai űrkutatási hivatal szakértői szemorvosi műszerekkel is megvizsgálták a kegyképet, és felfedezték, hogy fény hatására a Szűzanya szemideghártyája összehúzódik. Ismert, hogy a kép története 1531-re nyúlik vissza, amikor egy Juan Diego nevű bennszülöttnek Mária megjelent.A férfinak nem hittek a környékbeli papok, ezért bizonyítékot kértek a jelenés valódiságára. A történet szerint a Szűzanya megjelölt egy helyet, ahol a tél ellenére is rózsák nyílnak.
Diego teleszedte a köntösét virágokkal. s mikor Zumarraga püspökhöz ért, a főpap megdöbbenve látta felöltőn kirajzolódó képet. A legendát, mint a csodás történeteket általában, sokan sokféleképpen igyekeztek magyarázni, de a NASA tudósai szerint a tilmán látható színek semmilyen ma rendelkezésre álló eszközzel nem állíthatók elő, a Mária köpenyén lévő csillagok állása pedig pontosan megfelel a valóságnak.

Hasonló eredményre jutottak az ENEA,az olasz nemzeti technológiai ügynökség kutatói is, akik a torinói leplet vizsgálták a legkorszerűbb berendezésekkel. A szakértőknek sikerült megdönteniük azt az elméletet,hogy a hagyomány szerint Jézus testét takaró vászon középkori hamisító munkája.A tudósok ötéves kutatásának és kisérletezéseinek eredménye szerint ugyanis a lenvászon csak rövid, intenzív vákuum
UV-sugárzás tudná így elszínezni. Hozzátették azonban, hogy egy átlagos magasságú ember testfelületének megfelelő terület azonnali elszínezéséhez összesen 34 ezer milliárd vattos VUV-sugárzásra volna szükség.Ez a technika mai fejlettsége mellett nem lehetséges, ilyen teljesítményű VUV-fényforrás jelenleg ugyanis nem létezik.Ismert, hogy a lepel számos tűzvészt élt túl, amióta létezéséről először említést tettek Franciaországban, 1357-ben, beleértve az 1997-es rejtélyes tűz esetet a torinói székesegyházban.Sokak szerint ezért is nem lehet korát szénizotópos vizsgálattal meghatározni.

2010-ben - amikor egy hónapra legutóbb kiállították milliók zarándokoltak el Torinóba. Legközelebb 2025-ben láthatja újra a nagyközönség..

Forrás: Magyar Nemzet, Nagy Áron


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése