"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. augusztus 1., szerda

A második arany...


Forrás: AFP/Fabrice CoffriniOlimpia 2012 London 

Gyurta Dániel óriási, 2:07.28 perces világcsúccsal győzött a 200 méteres mellúszás döntőjében a londoni olimpián. Az utolsó méterek nagyon szorosak voltak, Gyurta az édesanyjára gondolt, és megszerezte a magyar csapat második aranyát.



"Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani. Nagyon nehéz volt az utolsó tíz méter, nagyon jöttek rám. A családomra és édesanyámra gondoltam, ami plusz erőt adott, szerintem ezért sikerült nyernem. Nagyon elfáradtam, de tudtam, hogy nem adnak semmmit ingyen, főleg egy olimpiai bajnoki címet" - nyilatkozta közvetelenül a verseny után Gyurta a Magyar Televíziónak.

 Gyurta a londoni magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Szilágyi Áron győzelme előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva szombaton bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig vasárnap ezüstöt nyert.

forrás: origo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése