"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. augusztus 12., vasárnap

Olimpia 2012

A londoni olimpia emlékezetes és megható pillanatai közé sorolta az egyik brit napilap azt, amikor a lólengés döntője után az aranyérmes Berki Krisztián és a tőle hajszállal kikapó brit Louis Smith átkarolja egymást a dobogón.

Forrás: AFP/Thomas Coex

A magyar Baji Balázs volt az első, aki Athén 110 gátas olimpiai bajnokának vigasztalására sietett, amikor Liu Hsziang egy lábon leugrált a futópályáról a feladott futam után.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Bácsi Péter
Biztatóan kezdett a kötöttfogású birkózók 74 kilogrammos mezőnyében Bácsi Péter, az első menetet megnyerte az idei Eb-n bronzérmes litván Kazakevics ellen, a másodikban pedig kedvezményezett helyzetből éppen a fogást kereste ellenfelén, amikor a lába beszorult a litván alá, és ő a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet.
Forrás: MTI/Illyés Tibor
Bácsi mégis visszatért, és kihúzta a harmadik menet álló harcát, akkor azonban a litván térdelt le, azaz a magyarnak kellett volna akciót csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz. Az olimpiai ötödik helyezett nagy lendülettel vetette magát akcióba, félig fel is emelte ellenfelét, ám a fájós lába felmondta a szolgálatot, ő pedig zokogva borult rá ellenfele hátára. Kórházba kellett szállítani, szalagszakadása miatt a vigaszágon sem folytathatta, pedig a szakvezetés szerint jó esélye lett volna az éremszerzésre.

Joó Abigél
Sérülés állította meg a cselgáncsozó Joó Abigélt is. A magyar versenyzőnek a negyeddöntőben levált egy porc a térdében, és vereséget szenvedett. Ő azonban úgy döntött, vállalja a küzdelmet a vigaszágon, bár láthatóan komoly fájdalmai voltak, a tatamira vezető lépcsőn is csak nehezen tudott felmenni.
Ellenfele a lengyel Daria Pogorzelec volt, aki gyorsan jukóhoz jutott, és bár utána nem talált fogást az egyre jobban bemelegedő magyar dzsúdóson, már két ponttal vezetett, amikor a bíró megintette Joót. Aztán Pogorzelec is kapott egy intést, ennek azonban végül nem volt jelentősége, hiszen Joó 27 másodperccel a vége előtt egy szép belső combdobással odacsapta ellenfelét, és ipponnal győzött.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A bronzéremért vívott csatában azonban már nem bírta kompenzálni a sérülés okozta hátrányt, a francia Audrey Tcheumeo győzött ellene, így Joó egy ötödik hellyel zárta az olimpiát.

Ungvári Miklós
A 66 kilogrammos súlycsoportban cselgáncsozó Ungvári Miklóssal nem sérülés bánt el, hanem a grúz Lasa Savdatuasvili. Mindez a döntőben történt, a magyar versenyző tehát ezüstöt nyert, a verseny után mégis nagyon csalódottan nyilatkozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése