"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. augusztus 2., csütörtök

Fair play

Gyurta Dániel hatalmas sportoló, de hogy mekkora szíve van és mekkora ember, arról ma délután a Magyar Televízió londoni stúdiójában tette tanúbizonyságát.

Gyurta Dani fair play díjas tette
Erről az éremről készít másolatot Gyurta Dani (MTI)
 
Mint megírtuk, idén április 30-án tragikus hirtelenséggel hunyt el Alexander Dale Oen, a norvég úszósport legnagyobb alakja. A 100 méteres mellúszásban tavaly világbajnoki címet szerző, a 2008-as pekingi olimpián második, 200 méteren kétszeres Eb-ezüstérmes norvég sportoló az Egyesült Államokban egy arizonai edőtáborban, a zuhanyzóban szívroham következtében halt meg. Debrecenben az Európa-bajnokság májusi megnyitóján a szervezők megemlékeztek a fiatalon elhunyt klasszisról.

Bár a 26 éves sportoló egyik legnagyobb vetélytársa volt, Gyurta Danit mégis igazi sportbarátság fűzte a norvéghoz – rendkívül megrázta a vetélytárs halála. Közös versenyeik alkalmával rendszeresen Danival együtt gimnasztikáztak, végezték a nyújtógyakorlatokat a tornateremben, beszélgettek, vagy éppen gratuláltak a másik eredményeihez..
A csütörtök délutáni versenyszünetek egyikében az MTV londoni stúdiójában Gyurta Dani éppen az érmét mutatta meg Szujó Zoltán műsorvezetőnek, amikor elmondta: érméről másolatot készít, és eljuttatja elhunyt barátja családjának!

Óriási tett, amivel alighanem az év nemzetközi Fair Play Díjára is felterjeszti majd Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának vezetője.

forrás:sport24 

Olimpia 2012 London


Cseh László bronzérmet szerzett 200 vegyesen a londoni olimpián!!!


Forrás: MTI/Kovács Anikó

Cseh a londoni magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. Gyurta Dániel szerdai, 200 m mellen és Szilágyi Áron vasárnap kardban aratott diadala előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva szombaton bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig vasárnap ezüstöt nyert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése