"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. augusztus 20., hétfő

Augusztus 20.

Az augusztus 20-i ünnepség keretében megvalósuló Magyar ízek utcájának száz árusítóhelyén tíz pékséggel találkozhatnak az érdeklődők
  
Krumplis-komlós-kovászos kenyér lesz a nemzet kenyere 2012-ben

A Magyar Pékszövetség kezdeményezésére ebben az évben is elkészült a "Szent István napi kenyér", a krumplis-komlós-kovászos sütőipari terméket a Gere Pékség készítette.

A termék többszörösen díjnyertes: tavaly Marosvásárhelyen második helyezést, idén pedig az UKBA nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállításon első helyezést ért el.

Magyar ízek  utcája  Budai Duna-part

 
Fotó: Karay Szilvi

A Magyar Ízek Utcájában bemutatják hazánk számos jóízű, egészséges terményét, termékét,  neves éttermek választékát valamint tájegységeink és nemzetiségeink ételeit is.

 Budai Vár, Mesterségek Ünnepe
A Mesterségek Ünnepén régi, ritka mesterségek közül egyebek mellett a halászhálókötő, a pintér, a kötélverő és a szappanfőző mesterségekkel ismerkedhettek meg. A csaknem 800 résztvevő mester között számos más szakma is képviselteti majd magát,   a többi között a szövés-fonás, a kovácsolás vagy éppen a tojásdíszítés remekeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése