"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. július 3., csütörtök

Július - a nyár

Szépüljünk levendulával,a nyár egyik legillatosabb virágával.


Illata és ereje megszépíti a testet, lecsillapítja a feszültséget, elűzi a negatív gondolatokat.

Adjon néhány csepp levendulaolajat a hidratálókrémhez. Jótékonyan hat a pattanásos bőrre.
Ebben lubickoljon:
Keverjen el 6-10 csepp levendulaolajat egy kevés mézzel, vagy tejszínnel, és a vízsugár alá tartva öntse a kádba az elegyet. Az édes adalékra az olaj oldódása érdekében van szükség, hogy az ne ússzon a víz tetején.

Kényeztető lábfürdő: szórjon 1-1 marék levendulavirágot és szárított zsályát 500 ml vízbe és főzze fel, hagyja   kihűlni, és ha már langyos, adjon hozzá 15 csepp levendulaolajat. Lefedve tegye félre 10 percig, majd adja egy  lavór vízhez, és áztassa benne a lábát 20 percig.

Illatos akadály

Távol tarthatóak a legyek, ha illatos akadállyal állja útjukat. Utálják a a paradicsom, a bazsalikom és a muskátli szagát.









Ha a paradicsom kicsit megfonnyadt:   állítsa a paradicsomot minél hidegebb vízbe a reggeli előtt 15 perccel ettől visszanyeri az alakját, könnyű lesz szeletelni. Csak annyit frissitsen fel így, amennyit biztosan megesznek, mert a trükk csak átmenetileg működik.

Ha vendégség után még marad néhány deci az üvegben, öntse jégkockatartóba, és fagyassza le, bármikor felhasználható mártásokhoz.

Vendégváró limonádé

Rozmaringos-vanílíás limonádé

cukor, vanílíarúd,friss rozmaring,víz, citrom leve

A vizet  összekeverjük a cukorral, az egészben hagyott  vanílíarúddal, meg a rozmaringgal, forrástól számított 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve és lefedve fél órán át hűtjük. Ekkor a levet leszűrjük, hozzáadjuk a citromok frissen kifacsart levét, és a limonádét hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. Tálaláskor a poharakba jégkockát teszünk, felöntjük a limonádéval, majd a poharakat citromkarikákkal és rozmaringágacskákkal díszítve kínáljuk

Citromos jégkocka

2 citrom héját lereszeljük, majd húsát nagyon vékony szeletekre, utána kisebb darabokra vágjuk /akkorákra, hogy elférjenek a jégkockatartóban. A jégkockatartó mélyedéseibe 1-1 kis citromdarabot teszünk, felöntjük vízzel és a mélyhútúben kifagyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése