"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. április 1., hétfő

A magyar labdarúgás legragyogóbb csillaga

Puskás - a legismertebb magyar szó, és a legismertebb magyar név világszerte.




Egy ember, akit Spanyolországban Panchoként ismertek, aki játszott és edzősködött a Föld minden táján Görögországtól Ausztráliáig, és akit mindig, mindenhol szerettek.

Puskás Öcsi a magyar labdarúgás legragyogóbb csillaga volt, még akkor is, ha pályafutásának nagy részét nem töltötte ebben az országban. Életének meghatározó - első és utolsó - éveit itt élte le, és akkor lábadt könnybe a szeme, ha magyarul skandálták a nevét a stadionban.

Nekünk ő az Évszázad Sportolója, az Aranycsapat csapatkapitánya, ki 83 válogatott góljával minden idők legeredményesebb csatára, és akiről még életében stadiont neveztek el. A világ egyik legnagyobb futball-legendája, mindannyiunk Puskás Öcsije 1927. április 1-jén született, s bár hivatalos okmányai április 2-át jelölték meg születésnapjaként, később hitelt érdemlően bebizonyosodott, hogy szülei adtak meg mindenhol egy nappal későbbi dátumot világrajövetele időpontjaként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése