"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. április 28., vasárnap

Kirándulóhelyek

Magyarországon


Szalajka-völgy

A szilvásváradi Szalajka-völgy egész évben gyönyörű, természeti szépségekben és történelmi emlékekben egyaránt bővelkedik. A piknikezés mellett a környéken olyan látnivalókat csodálhatsz meg, mint a hazánkban ritkaságnak számító Sziklaforrás, a Szalajka-patak vagy a híres Fátyol-vízesés.

Lillafüred

Az ország egyik legkülönlegesebb kirándulóhelyeként ismert Lillafüred Miskolctól 10 kilométerre, a Bükk hegység keleti részén, a Szinva-patak völgyében, a Hámori-tó mellett fekszik. Az idilli környezet az ország egyik legszebb pihenőhelyévé avatja a táj bármely pontját.

Lillafüred története
A Garadna és a Szinva patakok találkozásánál eredetileg is volt egy tó, ám ez túl kicsinek bizonyult, így nem tudta biztosítani a vasmegmunkáláshoz szükséges vízmennyiséget.
Ezt orvosolván, 1813-ban, Fazola Henrik völgyzáró gátat épített, tehát a tavat felduzzasztották.
Azt illetően, hogy honnan is ered a település neve, megoszlanak a vélemények, mégis legtöbben azt a változatot tartják helyénvalónak, mely szerint gróf Bethlen András, feleségéről, báró Vay Lilláról nevezte el a helyet.

Zirc

A Veszprém megyei Zirc nem csupán a Bakony vadregényes vidékének központja, de Magyarország legmagasabban fekvő arborétumáról is híres, ahol az idős fák alatt megpihenve, a Cuha-patak csörgedezésébe feledkezve költhetitek el az uzsonnát.

Martonvásár

A Budapesttől nem messze található, vonattal is könnyen megközelíthető martonvásári Brunszvik-kastély a maga angolos romantikájával és gyönyörű tájképi parkjával egyike az ország legelbűvölőbb piknikezőhelyeinek.



Városliget

Budapest legnagyobb, hajdani királyi vadászterületből kialakított parkja egyben a világ első, mindenki számára nyitott parkjának számít. Az itt megejtett pikniket az árnyas fák, a tavak vagy épp a Vajdahunyadvár romantikus épületegyüttese teszi hangulatosabbá.
 

Visegrád

A Dunakanyar egyedülálló látványa szerte a világból vonzza a turistákat. Az egyik legszebb panorámát Visegrád nyújtja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése