"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. február 22., vasárnap

Budapesti Halfesztivál

Torkos csütörtökön nyitotta  meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2015. február 22-éig várja látogatóit. A III. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.

A városligeti Vajdahunyadvár ad otthont Budapest  legnagyszabásúbb halfesztiváljának, melynek célkitűzése, hogy ösztönözzék a hazai halfogyasztást és erősítsék a halkultúrát a magyar gasztronómiában.

Képtalálat a következőre: „budapesti halfesztivál 2015”Képtalálat a következőre: „budapesti halfesztivál 2015”Képtalálat a következőre: „budapesti halfesztivál 2015”


Vitaminok a halban
A hal jó forrása a zsírban oldódó vitaminoknak, elsősorban az A- és D-vitaminnak. Ezek segítségével szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket (vagyis az élettani folyamatok során keletkező, illetve külső forrásból a testbe jutott, érfalat károsító, valamint rákos betegségeket előidéző anyagokat), és növelni a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.   A vízben oldódó vitaminok közül a B1- és B2-vitamin fedezhető fel a halban nagyobb mennyiségben, az ásványi anyagok szempontjából pedig vas-, szelén-, cink-, és jódtartalma jelentős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése