"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. február 16., hétfő

Kedvenc színeink

A színek érzelmek keltői és kifejezői. Kedvenc színeink jellemünk fontos vonásait tükrözik.


Képtalálat a következőre: „színek”

A piros - A szerelmi vágy, a vér, a bennünk lakozó ördög színe. Kedvelője aktív, élményeket kereső - és nyújtó ember. Érzelmei gyorsan fellobbannak, ám tartósságukért nagy erőfeszítéseket kell tenni. Sajnos néha indulatos, ingerlékeny is lehet. Partnerénél ezért nem elég a szenvedélyesség - türelmesnek is kell lennie! Szereti, ha uralkodhat, de a hatalmát jól gyümölcsözteti. Az sem véletlen, hogy 2 piros gyertyát gyújtanak a szerelem fokozása érdekében. Aki viszont túl aktív, az ne használjon gyakran piros színt, vagy bolondítsa meg valami mással.

A kék - Többféle árnyalata is van. A kék égbolt színe a nyugalmat, a békét és harmóniát kedvelő ember színe. Aki hordja és szereti ezt a színt feszültségmentes kapcsolatot keres, és ezt igyekszik megőrizni. A szeretetet nem csak várja: adni is tudja. Hűsége bizalmon, jóhiszeműségen alapul. Nyugtalanságát, zavaró indulatait lehűti, környezete elől elrejti. Aki gyakran hordja ezt a színt, hajlamos lehet az elmélyülésre, vagy akár a földöntúli iránti fogékonyságra. 

A sárga szín kedvelője - A napfény üdvözletét hozza, a terhektől való megkönnyebbülés lehetőségét ígéri. Vidám, könnyed társ. Viselője az új lehetőségek felé fordul - és partnerét is lehetőségeinek beteljesítésére serkenti. Szerelme is örömet hozó, lelket vidámító. A külvilágra figyel, ezért nehéz kisajátítani, de ha nem raknak rá túl nagy terheket, érzelmei tartósak lehetnek. Amikor valaki fáradt, terhelt, a nyári időben háttal feküdjön tiszta zöld fűre, és hagyja, hogy a Nap sugarai teljesen átjárják! Olyan lesz ez, mintha kiporszívóznák tetőtől talpig, megszabadul mindenféle negatív terhektől. Sárga szín mellett megnyugszik, feltöltődik, erőre kap az ember. Közvetítő emberek és istenek között. Kínában a Föld, a középpont színe. Régen császári szín volt, csak az hordhatta ezt a színt aki a császári családhoz tartozott.

A zöld - Kedvelője sziklaként áll a külső erők viharában. Nyugalmat és mozdulatlanságot mutat, ám belül feszültség, indulatok, bizonytalanság lehet. Ragaszkodik elfogadott értékeihez, ez partnerét néha kétségbe ejti. Határozottságát makacsságnak is vélhetik. A szerelemben sokszor önzőnek tűnik, de kárpótlásul a biztonság érzetét nyújtja.

A barna - A Föld színe. Van akinek nyugalmat, másoknak lehangoltságot sugall. Belsőnk jelzi, mire vágyunk, a színek használata szinte bekopog hozzánk és képes egyensúlyba hozni vagy felborítani lelkünket. Középkorban az alábbi jelzéseket közvetít, mint: hallgatagság, szegénység, egyszerűség. Ezért lett a ferences szerzetesrend öltözékének a színe.

Ezüst: Egyiptomi mítoszok szerint, Ré napisten csontjai ezüstből vannak. Kínában a legértékesebb fémnek tartották, a Tejutat " ezüstfolyónak nevezték. Míg a királyok féme az arany volt, a királynőké az ezüst. Amikor valaki meghal és a hozzátartozó nem tud megnyugodni ( gyászperióduson túl), gyújtson meg egy ezüst gyertyát, és imákkal bocsássa útjára szerettét! Ez a szín segít feloldani önzésünket mellyel itt tartanánk a lelket és segíti, lazítja a köteléket az elhunytnál is. Egy biztos, csakis fogyó holdnál érdemes megcsinálni a rítust és persze kell az akarat, a tiszta szándék! A leégett gyertyacsonk tartalmazhat valamilyen üzenetet akár, nézze, elemezze alaposan a formát!

Narancs - szeretet és a boldogság színe. Átmeneti szín a piros és a sárga között. Amikor valakinek rossz a hangulata, ajánlott narancs színű pólót hordani, narancs színű koktélokat, üdítőket inni. De vigyázat! Étvágyfokozó szín is! Buddhista szerzetesek ruhájának színe, ami szerintük a megvilágosodást is jelképezi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése