"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. február 9., hétfő

Magyarország szakrális helyei

A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk. Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy kinek melyik a megfelelő, ki, mit él át ezeken a pontokon. Erőhely lehet egyébként a tengerpart, egy szikla, de akár egy szép kert is.

  A saját erőhelyünket úgy találjuk meg, ha megfigyeljük, érzékeljük azt, hol érezzük magunkat jól, hol esik jól időzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk, és hol enyhülnek testi bajaink..


Ha átengedjük magunkat a hely hangulatának, szellemének, meglepődve tapasztaljuk, milyen jótékony hatást  gyakorolnak ránk. Nyugalmat árasztanak, és arra is lehetőséget kínálnak, hogy elmélyüljünk önmagunkban.

A Föld szívcsakrája: Rám-hegy, Ferenczy-szikla
A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Pilisszentkereszttől északra található a Rám-hegy és az előtte magányosan álló hatalmas kőtömb, a Ferenczy-szikla, melyről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja.

Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével - I. Béla király korában is fontos szakrális szerepet játszott a térség életében -, az ezoterikus világszemlélet szerint pedig ennél a sziklánál található bolygónk gyógyító erővel bíró szívcsakrája, ami miatt a föld ezen a helyen nagyon erős energiát bocsát ki magából.
Ennek hatásáról az idelátogatók egyfajta sajátos érzetként számolnak be, mely olyan, mintha életerővel töltődnének fel, és egyfajta belső nyugalom áradna szét testükben, sőt, egyesek szerint a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.

A legnagyobb energiájú helynek  ma Magyarországon a Pilist tartják. Aradi Lajos – aki  a pilisi energiák rejtélyét kutatja – véleménye szerint ennek az az oka, hogy az égbolton lévő Orion-csillagkép és a Pilisben elhelyezkedő három hegy között különleges kapcsolat van.

 

Magyarország energiái

Aradi Lajos azt állítja, hogy az erőközpont a Pilis közepén, úgymond a „szívében” található, a három hegytől körbevéve. A mellette lévő helységek – Klastrompuszta, Ráró-hegy, Lepencefürdő, Pilisszentlászló – szintén az Orion csillagai helyzetének megfelelőek, és ezeket együtt vizsgálva, vonalakkal összekötve pontosan azt a rajzolatot kapjuk a Földön, ami az égbolton is látható. Feltételezhetően ez adja a helynek a hallatlanul nagy erőt, hiszen itt az energiák olyan tobzódása jön létre, mint  a világon nagyon kevés helyen másutt.



Pécsvárad - Zengő. A helyi néphagyomány és az ezzel egybecsengő rádioesztéta mérések eredményei egyaránt arról tanúskodnak, hogy a Mecsek-hegység legmagasabb pontja, a Zengő csúcs - 682 méter is a Föld  rendkívüli erejű energiakibocsátású pontjainak egyike.

Egy Európa-szerte egyedülálló növényritkaság, a Bánáti Bazsarózsa (Paeonia officinalis ssp. banatica) csak és kizárólag itt virágzik és itt tenyészik. A világon fellelhető teljes állomány 90 %-a itt van  jelen.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése