"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. április 22., szerda

Föld napja


1990 óta Magyarországon is megünnepeljük a Föld Napját, minden év április 22-én.

Képtalálat a következőre: „föld napja”

A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre 1970. április 22-én került sor, amelyen mintegy 25 millió amerikai vett részt, hogy felhívja a figyelmet bolygónk romló környezeti állapotára, illetve tiltakozzon a vizeket szennyező hulladéklerakók, a levegőt egyre súlyosabban szennyező közúti közlekedés, a fajok kiirtása, a természetes élőhelyek eltűnése ellen.

A Föld napja cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Alkalom arra, hogy törlesszünk valamit abból a mérhetetlen adósságból, amellyel Földünknek tartozunk.

Szerdától vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kert területén tizenkilenc állomáshelyen várják különleges programokkal az érdeklődőket. A közönség egyebek mellett mentett állatokkal ismerkedhet, bepillanthat a magashegyi és a vízi túrázás különleges világába, s számos érdekességet tudhat meg a sarkvidékek védelméről, valamint a hazai vizek, vízpartok élővilágáról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése