"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. április 16., hétfő

15. Európai Orchidea Kiállítás

Hazánk először adott  otthont ilyen nagy horderejű rendezvénynek, amelyre Európából és a világ minden tájáról több mint 100 kiállítót, 20.000 látogatót, 200 regisztrált vendéget és 30 külföldi előadót vártak  az Európai Unió országaiból, valamint Törökországból, Brazíliából, Mexikóból, Oroszországból és Svájcból.

 A kongresszus fő célja, hogy a világ különböző országaiból érkezett tudósok, szakemberek előadásai kapcsán tájékozódjunk az európai biodiverzitás és az Európában őshonos orchideák élőhelyeinek jelenlegi helyzetéről, veszélyeztetettségéről és a védelmükben teendő intézkedésekről. A kongresszust kül- és belföldi szakemberek részvétele és értékes előadásai fémjelzik. Előadóink között üdvözölhetjük az orchidea-botanika, a kutatás, a taxonómia a természetvédelem világhírű szakembereit. A kongresszus lehetőséget nyújt arra, hogy az Európa számos országából érkező hallgatóság áttekintést kapjon a különböző európai országok természetvédelmi jogszabályairól, a természetvédelem aktuális problémáiról.


A Kongresszust egy négy napos, gyönyörű orchidea kiállítás kísérte, ahol bemutatták  a világ különböző trópusi és szubtrópusi területeiről érkezett orchideákat, közöttük olyan ritka fajokat is, amelyeket Magyarországon még nem láthatott a nagyközönség.

Az orchideák a legforróbb sivatagok és a hideg égövi területek kivételével szinte minden kontinensen megtalálhatóak a Földön, de elsősorban olyan sajátos mikroklímájú helyeken szaporodnak, mint a közép-amerikai vulkánok, az Andok köderdeinek határa, Dél-Brazília Atlani-óceán-parti- és középhegységei, továbbá a Hawaii szigetek hegyoldalai, a Himalája délkeleti lejtői, az indokínai szigetek és új–guineai hegyvidékek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése