"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. április 4., szerda

Házi praktitkák

Ha nem nő elég gyorsan, ha nem virágzik és minden igyekezet ellenére sem szép a kedvenc szobanövény , valószínűleg több tápanyagra van szüksége. Nem kell rögtön a szaküzletbe rohanni drága tápoldatért , a konyhai "maradékok" is jó szolgálatot tehetnek.


Ha víz helyett egyszer-egyszer gyógyteával - csakúgy diétásan, cukor és citrom nélkül - öntözzük meg a virágot, hamarosan új életre kel. A kifőzött teafiltert vagy teafüvet sem kell kidobni, a cserépbe szórva , jobb szolgálatot tesz, mint a legjobb minőségű trágya. Persze a növényeknek is van kedvencük: a leggyorsabban a zöld tea főzetétől vagy füvétől kapnak ismét erőre.

Ha friss zöldségekből készítünk otthon valami finomat, ne öntsük ki az öblitő
vízet, hagyjuk egy kicsit ázni a hámozott főzelékféléket, majd ezzel a vitaminokban gazdag vízzel locsoljuk meg a virágokat. Hamarosan új levelekkel és színes bimbókkal hálálják meg a törődést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése