"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. április 17., kedd

Játék a betűkkel, milyen sorsot rejt a nevünk?

 Nomen est omen, vagyis a név kötelez, a nevünk előjel, mely hűen tükrözi a személyiségünket, és a sorsunkat.




A magyar ABC betűi: 


A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét "lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház. 

B: A házasság betűje is lehet, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A B a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert. 

C: Női jelkép, a "cica farka", nyitottság, szeszélyesség, változékonyság, a Hold analógiája mivel egy félholdra is hasonlít. Nyitottságot mutat, nőiességet, befogadást. 

D: A szülői házhoz, különösen az anyához, az anyai mintához való kötődést mutatja. Az elrendeltség, a determináció megtestesítője is. Kezdőbetűként az is jelöli, hogy viselője sokat eltűr, jól terhelhető személy. 

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje. A kicsit "elszállt" varázslatos dolgokra hajlamos, szórakozott emberek jele lehet. 

F: A függőségeket mutathatja. Van benne játékosság, sebes felfogás, a transzendens és a tudatalatti közötti szabad átjárás, fiatalon bohémség, idősebb korban beérkezettség, nagy fokú rajongás.

G: Az ösztönök betűje, az ősi természetesség, az ételek, italok, nagybetűs ÉLET kedvelése ezzel a betűvel függ össze.

H: A légvétel betűje. A tüdővel is analóg lehet, arra figyelmeztet, hogy viselője mit "szív mellre", szabadon áramolhat-e az éltető levegő az életében. Szabadságot, kitekintő hajlamot, reménykedést is jelöl. 

I: Erővonal,   vagy akár lehet akadály is.    A népnyelv arról, aki "kiteszi az i-re a pontot" azt tartja, hogy befejezi a dolgait, nem hagy félbe semmit, határozott személy.

J: Az élet "jója", minden ami az életünkben a fejlődést, a boldogságot - vagy szélsőséges esetben a hedonizmust, a túlzott életigenlést jelenti.

K: A kitartás betűje, kardoskodó harcosság is van mögötte, új feltalálásokat mutathat, kíváncsiságot a rejtett összefüggésekre .

L: Az intellektus, egy fajta szellemi kényelmesség betűje, olyasvalakit jelöl, aki a tudásával szerzi meg a javait, kényelmét, okos, tudására támaszkodik.

M: Az anyaságot jelképezi,  Személye gyakran szélsősége megítélés alá esik, mivel az egyetemes jót szolgálja.

N: Az erők egyensúlya, a te és én egyenrangúságának kifejezője lehet, a kommunikációt, az egyenrangú párbeszédet jelképezheti. Az N ad a világnak.

O: A kör, a teljesség, a karikagyűrű jelképe, de lehet a bezártságé is, a házasságba, a munkába, vagy bármilyen cselekedetbe. A végtelen kör, mely fogva tart, ugyanakkor lehetőségekhez juttat. 

P: A férfierő betűje,   ösztönös kitartást mutat.

R: Mutatja a művészi érzéket, a szinpadi megjelenést, a kisugárzást, az ezotériával kapcsolatos képességeket, a ráérzést, a transzcendensre való fogékonyságot.

S: Analóg a kígyóval, bölcsességet, ősiséget, csábítást, vagy érzékiséget, egy fajta hullámzást, lüktetést mutat. Szélsőségek embere lehet az, akinek nevében a S gyakran szerepel..
 
T: A tudatosság, a vezetés, az önbizalom és önértékelés grafikonja ez a betű. Az agilitást, a törekvéseket mutatja, a boldogulás esélyét a világban. (

U: A , földi élet jelképe, de lehet csapda, szakadék.

V + W: A kettéválásról, a szellemi megosztódásról, szétszakadásról, az eredendő bűnbeesésről szól. Kedveli a versenyeket  .

X: A törvény, összefogás, szövetség, erők egyesítése, kereszt, megfeszítettség.

Y: Koncentráció, egyesülés, válaszút, útkeresés.

Z: Az őszinteség, a nyitottság, a torok-csakra betűje. Mutatja a verbális képességeket a törekvést a jó kommunikációra.

forrás: HarmoNet




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése