"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. július 20., péntek

Épületek, szobrok

Boldi szobrászművész, Lechner Ödön ükunokája, aki szobrászként lett nemzetközileg is elismert alkotó.

 20100721_051413_43.jpg
. Boldi alig múlt 30 éves, amikor először elnyerte a párizsi Őszi Szalon nagydíját, de a Salon Violet és a cannes-i képzőművészeti fesztivál aranyérmét is magáénak tudhatja. Dolgozott Carrarában, de művei bejárták a világot Hágától Guatemaláig.

Következő
1970-ben született Budapesten. Tanulmányait a Bécsi és a Budapesti Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végzi. 1995-ben Budapesten szerez szobrászművész diplomát, majd 2 évig a Villányi kőszobrász Mesteriskola hallgatója. Mesterei voltak: Joannis Avramidis, Somogyi József és Bencsik István.
Ezt követően Magyarországon és Carrarában alkot. Több hazai és nemzetközi művészeti szervezet tagja.

1994-óta rendszeresen vesz részt nemzetközi szobrász szimpóziumokon, hazai és nemzetközi kiállításokon, többek között Bécs, Párizs, Cannes, Hága, Dublin, Trenton (New Jersey), Icheon (Korea) városokban. Egyéni kiállításai Budapesten, Veszprémben, Tihanyban, Győrben, Fonyódon, Dunaszerdahelyen, Rómában, Hágában és Bécsben voltak.

 Lechner Ödön


 A művészeti ágak közül talán az építészet befolyásolja legjobban az életünket. A házak, templomok, múzeumok minden nap szembejönnek az utcán, látványukat nem kerülhetjük meg, akár tetszenek, akár nem.

Az 1845-ben született Lechner legismertebb alkotása egyértelműen a budapesti Iparművészeti Múzeum.
Lechner több épülete is fennmaradt, úgy Budapesten, mint vidéken, sőt még Magyarország határain túl is. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése