"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. július 7., szombat

Otthon elkészíthet hűsítő finomságok,


Gyümölcs fagylaltok tejszínnel

Málna-, szamóca-, kajszibarack- fagylalt tejszínnel

Hozzávalók:
200 g kristálycukor, 200 g gyümölcshús, fél citrom leve, 250 g tejszín szükséges.
Elkészítés:
A cukrot egy nagyobb pohár vízzel együtt 5 percig forraljuk. Kihűtjük, majd összekeverjük a gyümölccsel, a citromlével, ízlés szerint ízesítjük. Ezután a fagylaltos tálcába öntjük és a jégszekrénybe a fagyasztó tálba tesszük. A mikor a krém félig megfagyott, kivesszük a tálcából, összekeverjük a tejszínnel, majd visszatéve a fagyasztóba tovább fagyasztjuk. Magába vagy piskótával tálaljuk.

Puncs- ( rumos) fagylalt

Hozzávalók:
3 tojás, 160 g porcukor, 400 g nyers tej, 3 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor vagy egy kis darab vaníliarúd szükséges.
Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliát fakanállal 5 percig alaposan eldörzsöljük. Hozzáadjuk a hideg tejet és az edényt gőzre téve, állandó keverés közben addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A tűzről levesszük és porcelántálba töltve kihűlésig kavarjuk.
Kihűlés után hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját és a rumot. Fagylaltos tálkába öntjük és a fagyasztóban megfagyasztjuk.

Citromfagylalt

Hozzávalók:
300 g kristálycukor, ½ l víz ( vagy 3 nagy csésze), 4 citrom leve, 1 pohár tejszín szükséges.
Elkészítés:
A cukrot vízzel kb. 10 percig forraljuk. Miután kihűlt összekeverjük a gézen átszűrt citromlével, a citrom reszelt héjával és 1 pohár tejszínnel. Hűtőszekrényben megfagyasztjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

forrás: /receptek.szatmar
mert főzni jó /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése