"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. július 30., hétfő

Citius-Altius-Fortius



Minden sportoló álma, hogy olimpiát nyerjen.

Olimpia 2012 London

Nemzetünk az olimpiai érmek és elért eredmények tekintetében a legjobbak közé tartozik. Több mint 200 ország közül, összesítésben, az előkelő 8. helyen állunk a világranglistán!

 A Sport Mindenkié! A sport fegyelmet, akaraterőt, kitartást ad és nemesíti a lelket. A sport értéket közvetít!



" A sport megtanít becsületesen gyõzni, vagy emelt fõvel veszíteni.

A sport tehát mindenre megtanít. "

Hemingway

Minden jól mûködõ polgári társadalomban fontos szerepet tölt be a sport. Egészségvédõ szerepérõl sokszor és sokan írnak, de hajlamosak vagyunk a sport ember- és társadalomformáló hatásáról elfeledkezni.
Korunk sajnálatos jellemzõje a kemény, sokszor könyörtelen kenyérharc, az érvényesülésért, anyagi biztonságért való küzdelem. E küzdelemben a fizikailag és szellemileg egyaránt jól felkészültek óriási elõnyt szereznek.
A sport számos olyan dologra felkészít, ami az élet más területén hasznossá válhat.
Aki a sportpályán megtanulta a küzdést, a szabályok betartásának fontosságát, az ellenfél tiszteletét, a bírói döntések elfogadását, az megtanult veszteni és nyerni. Az igazi sportember képes a vesztés után újra felállni és tovább küzdeni, ezáltal a civil életben is hasznosabb, értékesebb tagja lesz a társadalomnak, mint aki könnyen feladja a küzdést, vagy csak szabálytalan, törvénytelen úton tud eredményt elérni. A sportban megtanulunk társainkkal együtt küzdeni egy célért, megtanulunk alkalmazkodni a változó feltételekhez és a társakhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése