"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. július 21., vasárnap

A nyár ajándéka a gyümölcs

A természet erejét a szépségápolásban is alkalmazhatjuk, szépülhetünk a gyümölcsökkel is! A bennük rejlő varázsanyag bársonyossá teszi az arc bőrét.
 
A szőlő héjában és magjában lévő vegyületek (OPC) a leghatásosabb szabadgyök gátlók, melyek megakadályozzák az emberi sejtek, szövetek károsodását. 
Jelentős szerepük van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében és a kollagén termelődés felélénkítésében, így késleltetik a ráncok kialakulását.
Frissítő tonic:
Néhány szőlőszemet vágj félbe és villával szétnyomkodva a keletkezett levet vattakorong segítségével vidd fel az arcodra. Rövid idő eltelte után (a teljes száradás után) mosd le az arcoról és a megszokott nappali krémmel kend be az arcod.
 
DINNYE:
 
Mind a görögdinnye, mind a sárgadinnye béta-karotin és ásványi anyag tartalmuk miatt szomjoltóként alkalmazhatóak a bőrre, hiszen a bőr nedvességtartalmát fokozzák.
 
Frissítő maszk:
Egy vastagabb dinnyeszelet gyümölcshúsát egy villával törj össze, csöpögtesd le, majd az arcbőrre kend fel. 15 perc után egy száraz tőrlökendővel távolítsd el az arcodról.
 
CITROM:
 
  A citrom magas C-vitamin tartalmú, mely szabályozza a kollagén felépítését és növeli a bőr tetterejét (a sejtek belsejében véd a szabadgyökök károsító hatása ellen).
 
Pórustisztító arcvíz:
Fél citrom levét csavard ki és egy pohár ásványvízzel keverd el. Ezt a keveréket egyenletesen vidd fel az arcra.
Megjegyzés: ugyanezt a keveréket elkészítve reggelente érdemes belsőleg is alkalmazni, anyagcsere fokozó és méregtelenítő hatása miatt, különösen fogyókúra ideje alatt. 
Szervezet elsavasodása ellen kúraként alkalmazzák.
 
AVOKÁDÓ:
 
Az érett gyümölcs A, B, C és E vitamin tartalma mellett proteinben gazdag, melyek kiváló hatásúak a bőrre.
Hidratáló maszk: 
Avokádó húsát a héjából kanalazd ki és pürésítsd 1 evőkanál mézzel elkeverve. Ezt a masszát egyenletesen oszd el az arcon. Hatóideje (20 perc) után mosd le.
 
ŐSZIBARACK 

 Bőrtápláló, borsonyosít, hidratál.  


Az őszibarack frissít, üdít, jó kedvre derít. Ezt részben niacin-tartalmának köszönheti; csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Viszonylag sok C-vitamin van benne. B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva főként a sárga húsú fajták kiváló haj- és bőrszépítők.


Fél darab őszibarackot keverj össze 2 dl natúr joghurttal, egy darab sárgarépával és fél darab uborkával. Ezeket turmixold össze, majd a kapott masszát vidd fel az arcbőrödre. 15-20 perc letelte után meleg vízzel mosd le!

forrás: Bien.h, MagyarProvance
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése