"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. július 16., kedd

Nyaraló szobanövények

Itt a nyár a jó idő, ideje nyaralni küldeni a szobanövényeinket. Ahogy mi emberek úgy a szobanövények is imádják a napot, a meleget és a nyári időt.

De van néhány fontos szabály, amelyeket be kell tartani, mielőtt szabadságra engedjük őket.

I.szabály:

Soha ne tegyük ki a szobanövényeket tűző erős napra. A szobanövényeket csak a reggeli vagy a késő délutáni napsütés érheti, mert ellenkező esetben akár egy nap alatt kiéghetnek a napon. Ők akár csak mi emberek, leégnek a napon, így inkább árnyékba helyezzük el őket.

II. szabály:

Figyeljünk a locsolásra, hiszen az egyenletes szobahőmérséklet helyett itt sokkal melegebb van, így akár naponta is locsolni kell a növényeket. Egy kiszáradás végzetes lehet a növény számára.

III.szabály:

Hetente egyszer az öntöző vízhez adjunk egy kevés tápoldatot is, és ha túl kicsi a cserép ültessük át nagyobb edénybe a növényt, mert ellenkező esetben nem fog fejlődni.


A korall virág ezernyi apró színes virággal örvendeztet meg minket télen és nyáron is.






  Nyáron, mint kerti növény ültethető erkélyre, teraszra, akár balkon ládába, akár egy nagyobb virágtartóba, csoportosan a legszebb. Sziklakertbe, vagy virágágyásba  is kiültethető.


A kaktuszokat nyáron a nagy melegebb locsoljuk hetente egyszer vagy kétszer is, és az öntöző vízhez havonta egyszer adjunk egy kevés kaktusz tápoldatot. A kaktuszok nyáron szinte a duplájára nőnek, főleg ha van rá lehetőség, hogy a szabadban tartsuk őket.

fuvesz204.jpg 


 forrás: Kertvarázs magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése