"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. július 31., szerda

Tea és a forróság

Amikor hőségben meleg italt fogyasztunk, akkor szervezetünk mintegy varázsütésre elkezdi hűteni magát, hogy testünk hőháztartását fenntartsa. Ez valóban igaz, mégis európaiként gyakran nem kedveljük, ha kánikulában is forró teát kell innunk.

Hűsitő teák

Naplemente teakoktél  
Hozzávalók:
3 g Vérnarancs tea
200 ml víz
3 kanál jég (kb 2dl-nek megfelelő)
2 teáskanál cukor
2 gerezd őszibarack (konzerves vagy friss)
2 gombóc vanília fagylalt
Menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Forraljunk fel 200 ml vizet . Miután felforrt, öntsük rá a teafűre és áztassuk legalább 8 percig. Utána a hozzáadott jéggel hűtsük le. Ezután tegyük az összetevőket a turmixgépbe, a menta kivételével. Turmixszoljuk össze és öntsük ki hűtött poharakba és díszítsük mentával. Ha szeretnénk, a poharak aljára is tehetünk pár szelet őszibarackot!
A szájban olvadó vanília fagylalt és a zamatos őszibarack kettősénél nincs is kellemesebb egy forró nyári napon!

Málnás-vanília desszert teakoktél

Hozzávalók:
3g Gyümölcskosár tea
40 gramm málna (friss vagy mélyhűtött)
2 gombóc vanília fagylalt
2 dl víz
3 kanál jég (kb 2dl-nek megfelelő)
ELKÉSZÍTÉS
Forraljunk fel 200 ml vizet. Öntsük rá a teafűre és 8 percig hagyjuk ázni, ezt követően szűrjük le és várjunk, amíg kihűl. A málnát a teával, jéggel és a vanília fagylalttal turmixszoljuk össze és már kész is az ínycsiklandó, hűsítő finomság!

/Richpoi-Keresztessy Gyula/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése