"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. július 2., kedd

Szépítő barack

 Az őszibarack 5 áldásos egészségügyi hatása

Nem csupán megszépíti a bőrödet, de csontépítő és szívvédő hatással is bír az ínycsiklandó gyümölcs. Fogyassz belőle minél többet!
 Gyakran mondjuk a fiatal, egészséges arcbőrre, hogy hamvas, mint egy barack. Mindez nem véletlen, hiszen az őszibarack kitűnő csodaszer a száraz és fáradt bőrre. A szépségápoláson túl azonban az egészséges életmódnak is szerves részét képezi ez a kis szőrös gömb.
Antioxidáns hatásának köszönhetően nem csupán a betegségek elleni védekezésben segít, de bőrödet is hidratálja, és megóvja a káros környezeti hatásokkal szemben.
A bőröd szépítésén kívül az őszibarack hajad és körmöd egészségét is óvja. Magas szelén- és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, valamint erősíti azokat. Érdemes rendszeresen fogyasztanod.

Barackos pakolás

Bár belülről is táplál, akár pakolást is készíthetsz belőle. Turmixolj össze egy őszibarackot és egy kanál tejszínt. Vidd fel a bőrödre, hagyd hatni 20 percig, és mosd le. Hetente egyszer ismételd meg.

Diétás és csontépítő

Alacsony kalória-, fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalmának köszönhetően nem terheli le szervezetedet, így kitűnően alkalmazhatod a fogyókúrák során is. Ráadásul az őszibarack 85-90%-a víz, ettől lesz olyan lédús és szomjoltó gyümölcs.
De nem csupán a fogyást könnyíti meg, egyúttal erősíti a csontjaidat is. Az őszibarackban található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására. Amennyiben megelőznéd a csontritkulás kialakulását, valamint szeretnél fitt maradni, az őszibarack nem maradhat ki az étrendedből.

Emésztésserkentő hatás

Az őszibarack magas rosttartalmának köszönhetően kiváló választás, ha emésztésed lelassult  .
 Célszerű két-három órával az étkezés után fogyasztani, hogy a gyomor akkor már csak a könnyen emészthető barack hatására összpontosíthasson.

A piacon azokat a darabokat keresd, amelyek szép gömbölyűek, sárgás-rózsaszínesek, illetve sérülésmentesek. Igyekezz a gyümölcsöket úgy szállítani, hogy ne törjenek össze, mert utána könnyebben megromlanak. A vásárlást követően a gyümölcs mosás nélkül még általában két-három napig eláll a hűtőben. Fogyasztás előtt azonban hagyd egy kicsit melegedni a barackot, mert igazi zamata szobahőmérsékleten jön csak ki.

Forrás:Napsugár Életház
/Femina/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése