"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. március 2., péntek

Budapestől Asztanáig 6500 km-t tesz meg lóháton három elszánt magyar hagyományőrző

Március 2-án indul 7000 km-es útjára az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány kis csapata. A több mint öt hónapig tartó, embert és lovat próbáló túrát az Alapítvány három tagja lóháton teszi meg.

A történelmi túra megvalósításával az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány fel szeretné hívni a figyelmet a magyar, hun, szkíta és kipcsak népek közötti ősi, rokoni kapcsolatra, és ezzel erősíteni kívánja az eurázsiai kultúrszövetséget. Fontosnak tartják a közös gyökerek kutatását és tudatosítását, valamint azt, hogy ezek a népek megismerjék egymás kultúráját és ősiségi alapon szorosabbra fűzzék jelenlegi kötelékeiket. Mivel csak annak a népnek van jövője, amelynek múltja is van, ezzel az úttal emlékezni és emlékeztetni szeretnének önazonosságunk megtartásának fontosságára is.


A Magyarországról induló három lovast a fogadó nemzetek képviselő lovasai kísérik majd, területi egységenként váltva egymást. A kísérő lovasok szintén nemzeti viseletükkel és a hozzájuk illő korhű fegyverzetükkel, az általuk meghatározott tetszőleges időszakot jeleníthetik meg a 19. századig bezárólag.

Útvonal
A lovasok Románián, Ukrajnán, Grúzián és Azerbajdzsánon keresztülhaladva a tervek szerint július elején érnek a nyolc hetes kazah szakasz végére, a fővárosba, Asztanába. Innen repülnek Teheránba, hogy megtegyék útjuk második felét, és lovagolnak további öt héten át egészen Shirazig. A lovasút történelmi jellege miatt a csapat szkíta és hun, valamint magyar- és kun-vonulási területeken halad végig, sokszor követve a Selyemút vonalát.

forrás: lovasok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése