"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. január 1., szerda

Bécs- Újévi Koncert 2014.

Az európai újévi rendezvények egyik legmeghatározóbb eseménye a Bécsi Újévi Koncert.
Minden év január elsején mintegy másfél milliárd néző figyeli a Bécsi Újévi Koncert közvetítését, így a hangversenyterem joggal tarthatna igényt „A világ legismertebb koncerthelyszíne” címre. 

2014.-   A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje nemcsak a keringőkirály Straussról, hanem a 150 éve született Richard Straussról, valamint az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról is megemlékezik.
 
A zenekart Daniel Barenboim vezényelte. A világhírű zongoraművész 25 év után másodszor kapott felkérést, hogy dirigálja a rangos zenei eseményt. A bécsi újévi koncertnek nincs állandó karmestere, a zenekar tagjai döntik el, kit hívnak meg. „Daniel Barenboim kitűnő zenész, és emellett elkötelezett humanista. Ezért szimbolikus ereje van annak, hogy az első világháború emlékévében őt választottuk karmesternek" - mondta Clemens Hellsberg hegedűművész, a Bécsi Filharmonikusok elnöke.
Az Osztrák Rádió és Televízió 56. alkalommal közvetítette az eseményt, amelyet 92 országban láthattak a nézők, 70 országban elő egyenes adásban.

  Az Aranyteremnek persze nemcsak a hírneve, de az akusztikája is tökéletes. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése