"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. augusztus 19., kedd

Debreceni virágkarnevál

Debrecen legnagyobb szabású rendezvénye a világhíres Debreceni Virágkarnevál idén 45. alkalommal fogja pompás virágdíszbe öltöztetni a várost.

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz virágos program színesítette a rendezvényt.

Egyedülálló Európában a debreceni virágkarnevál, a virágokból készült felvonulási kocsik, megannyi történelmi, mese és egyéb jeleneteket elevenítenek meg, a kompozíciók elkészítéséhez akár 3 millió szálat is elhasználnak a virágkötők.




Debrecen főtér szökőkút NagytemplomDebrecen környéke már az ókorban is lakott hely volt. Az időszámításunk szerinti nyolcadik évszázad végéig vándorló életmódot folytató magyar nép Közép-Európába érkezéséig (a honfoglalásig) sok-sok nép (vandálok, gótok, szarmaták, gepidák, avarok, bolgárok) lakta, uralta e tájat. 

Debrecen a napba öltözött város, s amellett, hogy története több mint négy és fél évszázadon át összefonódott a reformációval, számos olyan emléket őríz magában, melyek történelmi jelentőségéről árulkodnak. Épületek sokasága üzen a múltból a jelen emberének.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése