"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. november 3., csütörtök

Egyiptomi horoszkóp

 
 
Tudtad, hogy isteni tulajdonságokkal bírunk? Az óegyiptomi horoszkóp ugyanis istenekről nevezte el asztrológiai jegyeit.

Több ezer évvel ezelőtt az óegyiptomi papok már jól ismerték a bolygók járását. Horoszkópot elsősorban a fáraó gyermekeinek születésekor, főpapok és tisztségviselők választásakor, illetve háborúk és hadjáratok indításakor használtak. Az egyes asztrológiai jegyeket az egyiptomi istenek nevével látták el. Kiszámítása kicsit bonyolultabb, mint a ma használatos horoszkópoké, nagyjából dekádonként változik. Ám az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemzőek.

Hathor: I. 01-07., VI. 19-28., IX. 01-07., XI. 18-26.Ámon-Ré: I. 08-21., II. 01-11.
Neith: I. 22-31., IX. 08-22.
Szfinx: II. 12-29., VIII. 20-31.
Ozirisz: III. 01-10., XI. 27-XII. 18.
Ízisz: III. 11-31., X. 18-29., XII. 19-31.
Thot: IV. 01-19., XI. 08-17.
Hórusz: IV. 20-V. 07., VIII. 12-19.
Anubisz: V. 08-27., VI. 29-VII. 13.
Szeth: V. 28-VI. 18., IX. 28-X. 02.
Baszthet: VII. 14-28., IX. 23-27., X. 03-17.
Szekhmet: VII. 29-VII. 11., X. 30-XI. 07.
 
Hathor a szerelem és szépség istennője
 
I. 01-07., VI. 19-28., IX. 01-07., XI. 18-26.
A szerelem, a szeretet élteti. Türelmes, megbízható, nyugodt. Mindenkit meghallgat, mindenkinek segít, odafigyel a részletekre. Nem szereti, ha sürgetik, saját tempója szerint akar haladni. Környezete harmóniát sugall: otthona ízléses, még az általa terített asztal is különös hangulatot áraszt. Nagyszerű szerető, kitűnő anya. Valójában a gyermeknevelés, a másokról való gondoskodás az élethivatása.

Illik hozzá: Ámon-Ré, Széth, Hathor
 
 
 
Ámon-Ré az Istenek királya
 
I. 08-21., II. 01-11.
Nagyvonalú, büszke és energikus. Határozott, egyenes jellem, jó vezető és szervező. Szereti megcsillogtatni erényeit, imád versenyezni. Kezdeményező a harcban és nyílt sisakkal játszik. Ki nem állhatja a körmönfont beszédet, a tisztességtelen megoldásokat. Feldühödik, ha nevetségessé teszik, vagy ha nem értékelik kellően tehetségét. Ilyenkor kemény ellenfél válik belőle, de egyébként mindenkivel jól együtt tud működni.
Illik hozzá: Hathor és Hórusz
 
 
 
Neith a fáraó védelmező istene


I. 22-31., IX. 08-22.
 
Jóban-rosszban kitart szerettei mellett. Idegenekkel szemben viszont gyanakvó, nehéz a bizalmába férkőzni. A külső szemlélő gyengének, megalkuvónak látja, a valóságban azonban nagyon is kemény. Konokul ragaszkodik elképzeléseihez, és ha a szükség úgy hozza, olyan, akár az anyatigris. Gondoskodását olykor túlzásba viszi. Ha visszautasítják, megsértődik, s ha megharagszik, képes élete végéig haragot tartani.
Illik hozzá: Ámon-Ré, Thot

 
 
 
 
 
 
Szfinx a hit istene
II. 12-29., VIII. 20-31.
Alapvetően optimista, de az első nagyobb akadálynál kétségbe esik. Könnyen lelkesedik, de hamar feladja céljait, elveit. Idealista. Hamar felizgatja magát minden apróságon, de gyorsan le lehet csillapítani. Élvezi, ha rá figyelnek az emberek. Igazi életművész: értékeli az élet szépségét, a testi örömöket, a művészeteket. És a szerelmet. Nehezen tud letáborozni egyvalaki mellett, mert számára létkérdés a hódítás.
Illik hozzá: Széth, Hórusz
 
 
Ozirisz a termékenység és a halottak istene
 
III. 01-10., XI. 27-XII. 18.
Nehezen kiismerhető, befelé forduló alkat. Vonzódik a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan dolgokhoz. Könnyen belelát mások lelkébe, de ő maga nehezen oldódik idegenek előtt. Bizonyos dolgokat soha nem is árul el magáról. A szerelemben épp oly maximalista, mint az élet más területein, és bár érzelmeiről soha nem beszél, párjától teljes odaadást követel.
Ha önérzetében megbántják, ha becsapják, megtorolja.
Illik hozzá: Ízisz, Thot
 
Ízisz az anyaság istennője
 
III. 11-31., X. 18-29., XII. 19-31.
 
Kedves, odaadó, békeszerető. Semmiféle áldozatot nem érez terhesnek, ha szeretteiről van szó. Szellemi és lelki beállítottságú, a fizikai terhelést nehezen tűri. Nem vágyik vezető szerepre, élvezi, ha mások döntenek helyette. Ám a bajban határozott. Harmóniára vágyik:a jó munkahelyi légkör kedvéért egy jobban fizető állásról is lemond. A szerelemben rejtélyes: partnerének mindig új oldalát mutatja meg.
Illik hozzá: Ozirisz, Thot
 

Thot a tudományok és a művészet ura
 
V. 01-19., XI. 08-17.
Nemes lelkű, becsületes: Szereti ha elismerik, de nem akar mindenáron az érdeklődés középpontjába kerülni. Eredeti stílusa miatt könnyen két táborra osztja az embereket. Nehezen köt barátságokat, számára a szellemi összhang az első, minden más (pénz, rang, szerelem) csak ez után jöhet. Alapos, nem nyugszik bele, ha valamit nem sikerül megoldania. A párkapcsolatban inkább mély barátság, mint lángoló érzelmek kötik társához.
Illik hozzá: Baszthet, Ízisz
 
 
 
Hórusz az élők istene
IV. 20-V. 07., VIII. 12-19.

Örök újító, csak a holnap érdekli. A múltat, az emlékeket nem őrzi, nem is tiszteli. Könnyen becsapható, mert abból indul ki, mindenki olyan egyenes és becsületes, mint ő. Ha valamivel nem ért egyet, nyíltan kiáll véleménye mellett. Nem szereti a mellébeszélést. Állandóan mozgásban van, egy percig nem tud megpihenni. A szerelemben kezdeményező, szereti a romantikát. Régi szerelmeivel baráti viszonyt tart fenn.
Illik hozzá: Baszthet, Szfinx
 
 
Anubisz a holtak kapujának őrzője
 
V. 08-27., VI. 29-VII. 13.
Szigorú. Mindent feketén-fehéren lát, nem szeret kompromisszumot kötni. Becsületes, nyíltszívű, ami a szívén, az a száján. Kicsit talán nyers, viszont rendszerint igaza van. Precíz és pontos, fegyelmezettséget követel környezetétől, de még inkább önmagától. Nehezen barátkozik, inkább a háttérbe húzódik.
Mivel csak azt tartja jónak, amit ő csinál, könnyen kihasználják. Személyes kényelméről is szívesen lemond mások kedvéért.
Illik hozzá: Baszthet, Ízisz
Széth a forró viharok istene
 
V. 28-VI. 18., IX. 28-X. 02.
Felkavarja maga körül az állóvizet. Két én lakozik benne: a mindent felforgató rossz, és a rendet teremtő jó. Meggondolatlan szavaival könnyen hoz nehéz helyzetbe másokat, de nem nyugszik, amíg jóvá nem teszi hibáját. Imád utazni, tárgyalni. Nyughatatlan, nehezen tud egy dologra koncentrálni. Általában két végén égeti a gyertyát. A szerelemben nem tud megmaradni egy társ mellett. Akkor érzi jól magát, ha körülötte forog a világ.
Illik hozzá: Szfinx, Hathor
 
 
 
 
Baszthet az örömök macskafejű istennője
 
VII. 14-28., IX. 23-27., X. 03-17.
 
Mindenben észreveszi a jót, optimista. Nem veti meg a földi örömöket. Élvezi az élet apró örömeit, és mindent elkövet, hogy a körülötte élők boldogok legyenek. Nem szereti a bizonytalanságot, a vitát. Igazi diplomata, még a haragosokat is össze tudja békíteni. Társas lény: akkor érzi jól magát, ha sokan veszik körül. Nem tud élni mások elismerése nélkül. A szerelemben odaadó, hűséges, cserébe feltétlen hűséget vár.
Illik hozzá: Szekhmet, Hórusz
 
 
 
 
 
 
Szekhmet a viszályok istennője
 
VII. 29-VII. 11., X. 30-XI. 07.

Hatalomra, tekintélyre vágyik, s mindenáron kivívja magának. Amit a fejébe vesz, attól aligha lehet eltántorítani. Szeret játszani, versenyezni, amit csinál, abban a legjobbak közé verekszi magát. Mozgatótugója a hiúsága. Jó megfigyelő, gyorsan vág az agya, ügyesen kombinál. Ellenfeleit egymásnak ugrasztja, s végül ő lesz a győztes. Birtoklási vágya miatt nemcsak mások sikereire féltékeny, hanem szeretteiére is.
Illik hozzá: Baszthet, Szfinx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése