"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. április 19., szombat

Húsvéti programok Budapesten

Budai Vár





 Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába.  A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

Tavaszköszöntő a Mezőgazdasági Múzeumban .

     

A hagyományosan megrendezett, közkedvelt húsvéti kiállításon az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjaiban gyönyörködhetnek.

A látogatók a neves kézművesek asztalainál nem csak megfigyelhetik a tojásdíszítés különféle módjait és technikáit, de maguk is elsajátíthatják a tojásírás és -karcolás csínját-bínját. 

A szentendrei Skanzen tájegységeiben idén is a hagyományok szerint rendezik meg a Húsvétot. Tojásdíszítés, kincskeresés, sonkaparádé, bárányleves és derűs locsolkodás várja az érdeklődőket 2014. április 20-21-én.


Húsvét Skanzen 2014  - Húsvét a Skanzenben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése