"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. április 29., kedd

Korall virág titka

A korall virág egy kis csoda , ezernyi apró színes virággal  örvendeztett meg minket télen és nyáron is.  

Nyáron, mint kerti növény ültethető erkélyre, teraszra, akár balkon ládába, akár egy nagyobb virágtartóba.

Hangulatunknak megfelelően választhatunk színvilágából:

Romantikus: Rózsaszín, ciklámen színű.


Elegáns: Hófehér, vagy vajszínű

Vidám nyárias: Sárga vagy narancssárga színt válasszunk.

Szerelemeseknek: vad vörös színben ajánljuk.

Akár egyszínű,  akár vegyes színben választjuk a korall virág tavasszal, nyáron, ősszel és télen vidámságot és színt visz életünkbe!


A folyamatos virágzás titka:

 Kevés víz, sok fény, és állandó metszés. A túllocsolás káros lehet a növény számára, hiszen a pozsgások családjába tartozik, így a leveleiben tárolja a vizet. Így amikor a földje már kiszáradt, a növény levelei még tele vannak nedvességgel.   Metszés: Amikor egy kis virágzat elnyílik, a növényen azonnal vágjuk le a tőről, majd a virágzás végén a zöld részt is metsszük meg, mert csak így tudjuk újabb virágzásra bírni kedvencünket.  Tápoldat: Kéthetente pótoljuk a tápoldatot a növénynek, mert egy virágzás kimeríti a tápanyag készletét.  Nyáron ültessük ki kertünkbe, télen vigyük be otthonunkba, ne öntözzük túl,  tápoldatozzuk kéthetente, és minél jobban metsszük annál dúsabb és bokrosabb lesz.




 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése