"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. január 6., kedd

Január...


Január. A legszürkébb, legbarátságtalanabb hónap.

Az ünnepek után a hastájon - kicsit- szűk ruházat és a lesoványodott pénztárca időszaka.

A karácsonyfa leszedése után csupasznak érezhetjük a lakást.
Rossz hangulatunk azonban egy csapásra megszűnik, ha frissen beszerzett szobanövényekkel vesszük körül magunkat.


Pénzhozó növény: Pilea


A pileafajták - Pilea - apró leveleik által vonzzák be a pénzt a lakásba. Könnyű gondozni, és rendkívül gyorsan növekszik. Keleten gyakran adják ajándékba, állítólag ugyanis szerencsét hoz.

Pénzhozó növény: Pilea

Fokföldi ibolya

Pénzhozó növény: fokföldi ibolyaA fokföldi ibolya - Saintpaulia - szintén lekerekített leveleivel vonza a pénz chijét. Sok fényt, meleget és párát igényel, emellett földjét mindig kissé nedvesen kell tartani.

Majomkenyérfa

Az Afrikában és Ausztráliában hatalmasra növő majomkenyérfa cserépben élő rokona kifejezetten a pénzsarokba való növény. Apró, kerek, húsos levelei mintha zöld pénzérmék lennének, ezért gyakran nevezik pénzfának is.

A szobai ciklámen - Cyclamen persicum - az egyik leggyakoribb virág az otthonokban. Nem kedveli a túlöntözést, emellett figyelni kell arra, hogy hűvös és világos helyen legyen. Mindezt több havi virágzással hálálja majd meg, illetve kerek levelei által a pénzt is bevonzza.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése