"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. január 3., szombat

A szerencsi csokoládé

Szerencs városáról az első hiteles írásos feljegyzés egy XIII. századbeli okiratból való, de a város történetének legfontosabb dátuma,  Rákóczi Zsigmond korához köthető. 1605-ben  birtokán, Szerencsen tartották azt az országgyűlést, amely Bocskai Istvánt Magyarország fejedelmévé választotta. A XIX. század végi ipartelepítés új lendületet adott a településnek. 1889-ben nyolc hónap alatt Szerencsen épült fel,  Európa akkori legnagyobb cukorgyára és finomítója. 1923-ban  megépült a Csokoládégyár, melynek termékei  világszerte ismertté tették Szerencs nevét. A tízezer lakosú település Magyarország cukor- és édesiparának egyik fellegvára lett.



Hungarikum lehet a szerencsi csoki!   A szerencsi csoki tradíciója, gyártásánál az odafigyelés, a magas szakmai tudás mind alkalmassá teszi hungarikumnak.

"Szerencsi Bonbon Kft. 

Tokaji Aszúba áztatott mazsolával töltött étcsokoládés bonbon. Összetétel: étcsokoládé (kakaó min. 52 %), 3 puttonyos Tokaji Aszú, mazsola.

A bonbonokat a klasszikus Tokaji Aszús 0.25 l-es üveg palackokba csomagolják. A palack az alján képzett lyuk és az abba helyezett dugó segítségével könnyedén nyitható és visszazárható. A palackok nyakán egy pecsétet szimbolizáló üdvözlő kártyát helyeztek el. Az üveg tartalma 13 szem bonbon. Miért lehetne hungarikum ez a különleges desszert? Mert e csokoládét a fél ezer éves világhírnévnek örvendő hungarikummal, a Tokaji Aszúval és az abban áztatott mazsolával töltik meg. A Tokaji Aszú, amit egykor a királyi asztaloknál is csak olvadt aranyként emlegettek, varázslatos módon társítja az erőt és az édességet ebben a finomságban, nemes csokoládéba ágyazva. A bonbonokat exkluzív megjelenésű, kézzel készült keménypapír dobozokba, vagy érdekességként, alulról papír dugóval nyitható tokaji aszús üvegekbe csomagolják. A dobozokat könyvkötészeti technológiával ragasztják és benne a bonbonokhoz papír elválasztót tesznek.  Az Aszúszem-Tokaji Aszú Bonbon-t 2002-ben találta ki és tervezte meg Rékasy Bálint (Aszúszem Kft.)

A termék minden fázisa kézi, manufakturális háttérrel készül, még ha olyan nagy kapacitású üzemben is mint a Szerencsi Bonbon Kft-é.  "

Forrás: Szerencsi Bonbon KFT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése