"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. január 1., csütörtök

A 2015-ös év a kínai horoszkópban a Kecske éve.

A Kecske Yin energia, a béke, a harmonikus együttélést és a nyugalom szimbóluma.

Mit is hoz a Kecske éve csillagjegyek szerint:

Kos: mozgalmas éve lesz a Kosnak a 2015-ös évben. Számos lehetőség nyílik előtte munkaügyben, a karrier területén, ami azt jelenti, hogy a szerelmi élet kissé háttérbe szorulhat. A 2015-ös év ideális a jövő megalapozásához, és a sikeres úton való elinduláshoz. Ami a pénzt illeti, a Kosoknak vissza kell venniük az impulzivitásukból, és figyeljenek a pénzzel való gazdálkodásra, így elkerülhetik, hogy adósságot halmozzanak fel.
Bika: a 2015-ös év nagyon jövedelmező lesz a Bika számára. A pénz a legváratlanabb pillanatokban találja meg a pénztárcájukba vezető utat, és olyan forrásokból származhat, amikre még csak nem is gondoltak. A jövő év a szerelem terén is igen biztató lesz, a meglévő kapcsolatok akár házasságba is torkollhatnak. A Bikák az egészség területén stabilitásra számíthatnak, hisz különösebb változás nem várható, ez viszont igaz a meglévő betegségekre is.
Ikrek: energikus év elé néznek a dinamikus Ikrek, akik úgy fogják érezni, hogy meghódíthatják az egész világot. A jegy szülötteire fontos döntések meghozatala vár a karrier területén, és ez nehézségeket okozhat. A problémákat ellensúlyozhatja, hogy jó eséllyel szerelembe esnek, ám nagyon óvatosnak kell lenniük a költekezés területén, hogy elkerüljék a felesleges kiadásokat.
Rák: vidámabb percek várnak a Rákra 2015-ben, mint 2014-ben, ami új barátokat, és sokkal több szórakozási lehetőségeket rejt magában. A jegy szülöttei tartsák nyitva jól a szemüket, mert a lelki társuk az orruk előtt van, csak észre kell venni őt. Ha sikerül túllépniük az az apró nehézségeken, jelentős előrehaladás vár rájuk a karrier területén.
Oroszlán: mozgalmas, sok utazással tarkított esztendő lesz a 2015 az Oroszlán számára. A jegy szülöttei vigyázzanak, hogy ne szemléljék negatív szemüvegen keresztül az életet. A szerelem területén sok változás nem várható, jó irányba akkor mozdulhatnak el a dolgok, ha az Oroszlán megtanulja jobban kontrollálni az érzelmeit. Egy hosszú vakáció jótékony hatással lehet az elmére, nyugalmat hozta, ami egyensúlyi állapotot eredményezhet.
Szűz: az egyik legszerencsésebb jegy a Szűz a 2015-ös év szempontjából. A jegy szülöttei számára minden téren gördülékenyen fognak menni a dolgok. Az egyedüli dolog, amire figyelniük kell az, hogy ne viselkedjenek feltűnő módon, amivel mások ellenszenvét vívhatják ki. Továbbá mosolyogjanak sokat, és nem vegyenek teljesen komolyan semmit.
Mérleg: a Mérleg jegyűeknek azon kell fáradozniuk, hogy szervezettebbek legyenek, ha meg akarják valósítani régóta dédelgetett álmaikat. Karrier területén előrelépések várhatók, ám szerelmi téren semmi váratlan nem várható, a komoly kapcsolatok jelentkezése pedig váratnak magukra. Fontos, hogy a jegy szülöttei visszanyerjék az elvesztett belső egyensúlyukat, és jól gazdálkodjanak a rendelkezésükre álló idővel.
Skorpió: a legfontosabb tanács a Skorpió számára az, hogy részletesen elemzést végezzen mielőtt döntéseket hozna 2015-ben. Próbáljon meg nyitottabb lenni, így előrelépésre számíthat a karrier területén. A pénz nem fog problémát jelenteni a jövő évben, és azok, akik párkapcsolatban élnek, el kezdenek a házasságon gondolkodni.
Nyilas: váratlan eseményekre számíthat a Nyilas 2015-ben, aki számára jó esély nyílik a szerelemre. Tolerancia területén fejlődés várható, megértőbbé válnak a kapcsolatokban, ami azt jelenti, hogy a jegy szülöttei lemondanak régi eszméikről és készek kitárni szívüket. Pénz és karrier területén változás nem várható, előrelépés abban az esetben remélhető, ha komolyabban veszik aktuális munkájukat.
Bak: jelentős előnyöket jelent a jegy szülöttei számára a 2015-ös év, és amit a legjobban szeretnének az egyensúly megteremtése. Amíg nem hagyják, hogy a változó lelkiállapotok erőteljes hatást gyakoroljanak rájuk, addig jó évre számíthatnak. Szerelem terén nem számíthatnak hosszabb kapcsolatokra, ám a meglévő kapcsolatok nagyon szépek lesznek, és számos tanulsággal szolgálnak.
Vízöntő: a munka területén többlettevékenységekre van szükség a Vízöntők részéről, akik kevésbé lesznek lelkesek 2015-ben. Mindezzel együtt a jövő év jónak ígérkezik egy új vállalkozás beindítására. Szerelmi téren a Vízöntők a régi problémájukkal küszködnek: elfelejtek néha, hogy a kalandok és a komoly kapcsolat nem mennek kéz a kézben. Türelemmel és bölcsességgel minden akadály áthidalható.
Halak: a halak számára a 2015-ös év nem jelent problémát pénzügyi szempontból, mivel jelentős előrelépésekre számíthat a karrierjében. Egészségi problémával nem fognak szembesülni, ám figyelniük kell arra, hogy módszeresebbek legyenek, és az érzelmeket hagyják a helyükön. Szerelmi téren sikerek várhatók, amennyiben megtalálják az egyensúlyt az érzelmek területén. Ellenkező esetben nagy esélyeket szalaszthatnak el.


- Az egyik legenda szerint a tizenkét állatövi jegy, ami a kínai horoszkóp alapja, úgy keletkezett, hogy Buddha magához hívta a Földön élő állatokat. Hívására tizenketten jelentek meg, és az évek az állatok érkezési sorrendjében kapták meg a nevüket: Elsőként érkezett a Patkány, majd a Bivaly, utána jött a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, majd a Majom, a Kutya, a Kakas és végül a Disznó.

Egy másik legenda szerint, a hegyvidéken élt egy ártó démon, aki nem tisztelte az Egek Urát sem. Bajt és pusztulást hozott a környezetére. Lakott nem messze egy szent ember, aki egy marék rizsen élt és naponta fohászkodott az égiekhez. Egyszer, amikor kint imádkozott, megdördült az ég és egy villám belecsapott egy erdőbe, de sem villámlás, sem dörgés nem hallatszott és tűz se gyulladt ki, viszont az erdő közepéről gyereksírás hallatszott! A szent ember bement az erdőbe és egy síró gyermeket talált. Hazavitte és felnevelte. Csodaszép lány lett belőle. Az ártó szellem megtudta és elment a szenthez: ha nem kerítesz nekem holdtöltéig tizenkét szem igazgyöngyöt, elrabolom a lányodat. A szent ember kétségbeesetten szaladgált mindenhová, de a gazdagoknak szívük, a szegényeknek, pedig igazgyöngyük nem volt. Szegény ember zokogva leült egy fa alá. Arra jött a patkány és megkérdezte, miért sír olyan keservesen. A szent elmondta neki a bánatát. A patkány elment. Nemsokára visszatért a bivallyal, tigrissel, nyúllal, kígyóval, lóval, bakkal, majommal, kakassal, kutyával és a disznóval. Mindegyik egy - egy igazgyöngyöt hozott a szájában, de még így is hiányzott egy szem. A szent ember akkor a Nagy Sárkányhoz fohászkodott, aki meghallgatta és megjelent, hozva az utolsó szem gyöngyöt. Reggel jött a démon a lányért, de a szent ember átadta neki a gyöngyöket, mire az mérgében porrá égett. Buddha úgy döntött, hogy ezért megjutalmazza az állatokat, és róluk nevezi el az éveket és az év szülöttei, pedig megkapják az állatok tulajdonságait. A Sárkány, pedig azt az évet kapta, ami különösen nagy befolyással van a többi évre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése