"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 29., vasárnap

Az egyiptomi Szfinx


Az egyik legidőtállóbb, legősibb üzenethordozó az egyiptomi Szfinx. Ősidők óta tartja magát a hit: valamilyen rejtvényt takar. A mágiája jól működik, mert mindenkiben felébreszti a megfejtés vágyát. Vajon miért építették? Mit jelképezhet?

A nagy oroszlánt több rejtély is övezi. Valójában pontos bizonyítok nincsenek sem a koráról, sem építői személyéről és szándékáról, sem a módszerről, hogyan sikerült ilyen gigantikus szobrot létrehozni.

MIÉRT ÉPITETTÉK?

Egyre inkább ismert tény, hogy az egyiptomiak hitrendszerében nagyon fontos szerepet játszott a csillagos életbolt. A csillagmágia olyan erősen áthatotta mindennapjaikat és minden cselekedetüket, hogy ez számunkra már a hihetetlenség határát súrolja. Mindent tudni véltek kiolvasni az égitestek állásából. Hirdették, „ahogy fenn, úgy lenn”. Számukra a Tejút az égi Nílus volt. A mértékegységeiket is a csillagok, csillagképek arányai, méretei alapján számították ki, mert csak az adhat mértéket, amiben isten munkájának tökéletessége megmutatkozik. Építkezéseikhez igyekeztek égi törvényszerűségeket ellesni, mert hitték, hogy így meginvitálhatják az égi erőket, mintegy lehúzva őket a földre, hogy az embereket segítsék.

A Szfinx tájolása is üzenetet hordoz: pontosan keletre néz. Graham Hancock és Robert Bauval, korunk két elszánt Egyiptom kutatója bebizonyították, hogy i.e. 10.800-tól a Szfinx tekintete pontosan a felkelő Nap előtt az égen feltűnő Oroszlán csillagképre esett.

Az egyiptomi mitológia a Szfinxet az idővel hozza kapcsolatba, az Idő Urának tartja. Érdekes egyébként az egyiptomiaknak az időhöz fűződő viszonya. Kákosy László professzor, híres egyiptológusunk is megemlíti írásaiban, hogy mániákusan igyekeztek pontosan számolni az időt. Fennmaradt forrásokból kiderül, hogy valami miatt féltek attól, hogy elveszítik az idő fonalát. A pontos időszámolás nagyon nagy jelentőséggel bírt.


Az egyiptomiak jártak élen az asztrológia és asztronómia ismeretében, ami abban az időben még egy tudománynak számított. Az asztrológia sokkal összetettebb tudást takart, mint a mai horoszkópkészítők tudománya.

Vizsgálták azt is, hogy a világegyetemből Földre sugárzó erőhatásokat hogyan módosítják az adott korszakot uraló csillagképek.

Nézzünk néhány példát, mit tudtak csillagmágus papjaik az egyes korszakokról!

BIKA

Egyiptom történelmének általunk is leginkább ismert része a Bika korszakban játszódott. Nem véletlen, hogy a fő istenséget bika formában ábrázolták, ekkor terjedt el a szent Ápisz bika kultusza, szimbolizálva az általuk olyannyira fontosnak tartott kozmikus erőhatásokat.

A Bika föld jegy, ebben a korszakban elsősorban az anyagot felépítő és az anyagban ható erők hozzáférhetőek az emberek számára. Ennek pozitív eredménye lesz az anyagot alkotó és mozgató erők mind teljesebb megismerése, a földi létsík uralása. A korszak negatív hatása, hogy a szellem az anyaghoz bilincselődik, egyre mélyebb lesz testi kötődése.

KOS

A Kos korában a szellemi emelkedés megkezdődik. A Kos mindig az újjászületést hozza. Új eszmék, új értékrend születését. A Kos pozitív hatás, hogy a fejlődő, nyíló emberi tudat már tud elvonatkoztatni, absztrakciókra is képes. Mivel a Kos tüzes jegy, ha az újrakezdést motiváló energiák túltengnek, fellobbannak az indulatok. Így ez a korszak a bosszú, a háborúk, vérengzés kora. Gondoljunk csak a Biblia véres jeleneteire, az ószövetség számunkra idegen bosszúálló istenére és a nagy ókori birodalmak kegyetlen hódításaira, majd összeomlásukra.

HALAK

A Halak kora a Földön a Megváltó, Jézus kora volt. Az emberi szellem teljesen belesüllyed az anyagi világba, de már eszében sincs, hogy uralja azt, mint a Bika korszakban, hanem a fizikai világnak való teljes kiszolgáltatottságot éli meg. Minden spirituális jelenséget teljes értetlenséggel fogad, sőt retteg tőle. Ezért került isten fia a keresztfára és több százezer boszorkánynak, varázslónak kikiáltott ember máglyára! Ugyanakkor a Halak a nagy művészeti irányzatok kialakulásának és a társas szerveződésnek a kora. Rengeteg közösség szerveződik mind vallási, mind politikai, mind gazdasági alapon.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő korban a belső fejlődés során felfedezzük, hogy az életnek egyetlen teremtője, forrása van. Ez a vallások egyesüléséhez, és a vallásháborúk megszűnéséhez vezet. Közösségi élet helyett inkább az egyén kerül előtérbe. Ez nagyon nagy esélyt ad a személyes kibontakozásra, fejlődésre, ugyanakkor zárkózottá, önzővé is tehet. A tudomány a rezgések tanulmányozása felé fordul. Elektromágneses, hang- és fényhullámok használata terjed el. Az orvostudományban általánossá válik a rezgésekkel való gyógyítás. Mivel a Vízöntő levegő jegy, a levegőt hódítja meg az emberiség.

BAK

A Bak korszakban az emberiség figyelme ismét a Föld felé fordul. Új tipusú, az anyaghoz kapcsolódó, az anyag törvényeit, a gravitációt is legyőzni képes energiát fedeznek fel.


Forrás: ősi civilizációk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése