"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 30., hétfő

Feng shui

A kínai lakberendezés-művészet koncepciói szerint az embert befolyásolja az őt körülvevő környezete. Ahhoz, hogy a harmónia és a jólét (jóérzés) hassa át otthonunkat, ennek falai között is szabad áramlását kell biztosítani a világegyetemet is átható jótékony energiának (kínai nevén: chi).

A feng shui tanítása szerint, a házunk vagy szobánk minden egyes része az élet olyan ,,aspektusaival" hozható kapcsolatba, mint dicsőség, gazdagság, család, társadalmi kapcsolatok, házasság, gyerekek, ismerkedés, barátok. A titok abban áll, hogy a bútorokat egy meghatározott rend szerint helyezzük el, itt-ott kiegészítve egy-egy növénnyel, hegyi kristállyal, vagy felfüggesztett harangocskákkal, vagy akváriummal.


A tükröknek a kínaiak mágikus tulajdonságokat kölcsönöznek. Gyakran az ablakokba teszik a tükröket a gonosz szellemek elriasztására, de soha nem tesznek tükröt a hálószobába, mert ez megzavarná nyugodt álmukat. A takarítás nagyon fontos, nem csak a tisztaság miatt, hanem azért is, mert a por ,,lebénítja" a jótékony energiákat.

A fény tulajdonságainál fogva jót tesz a léleknek, ezért a feng shui nagy jelentőséget tulajdonít a világos (vagy jól, de nem neonnal megvilágított) háznak, illetve lakásnak. Arra is ügyeljünk, hogy a szoba sarkai legyenek sötétek! Másik jó tanács, hogy helyezzünk el minél több, lehetőleg virágzó növényt, mert ezek segítik a házban az energiamozgást. Próbáljuk ki mi is a módszert, hozzuk lendületbe életünket a feng shui pozitív energiáinak segítségével!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése