"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 9., hétfő

Egészségünkért..

Az ember életében elengedhetetlen a mozgás.

Bármely formája is legyen az, hozzátartozik az élethez.A mai rohanó világunkban, nehéz megteremteni az erre szánt időt, de az biztos, hogy ha igazán fontos nekünk a testünk és szellemünk vitalitása, akkor nem mondunk le az erre ráfordítható időről. Ha valamit tenni akarsz, és azt hiszed, hogy nincs rá időd, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem is lesz.De ha elszánt vagy, és komoly az elhatározásod, akkor azt veszed majd észre, hogy igen is, meg tudod teremteni magadnak, és csak is magadra tudod fordítani, azt az időt.

Mindannyian keresők vagyunk. Lehet, hogy a régen elveszített boldogságot, belső békét keressük, talán magunk sem tudjuk, mi az amíre vágyunk. Vannak pillanatok, amikor világosan érezzük, szükségünk van valamíre.....

A jóga gyüjtőfogalom, egységet jelent.

A jóga egész tudománya abból az igényből fakad, hogy az ember választ akar kapni léte alapvető kérdéseire:

Ki vagyok? Honnan jöttem? Merre tartok?
Miért vagyok itt?
Betöltöm-e a feladatom?

Az emberi lét kezdete óta kutatja az ember az élet értelmének titkát. Tapasztalatból tudjuk, hogy az élet elválaszthatatlan a szenvedéstől. Minden egyes élőlény boldogságra törekszik, így vagy úgy. Minden, amibe reménykedve kapaszkodunk, előbb vagy utóbb azonban csalódást okoz, idővel semmivé foszlik és elölről kezdhetjük a keresést. De valóban olyanok lennénk, mint a szélfútta falevél, sodródunk anélkül, hogy körülményeinket, sorsunkat befolyásolni tudnánk?

Mindenki szeretne egészséges, elégedett és boldog lenni. Mindannyian erre törekszünk a magunk módján. Különösen napjainkban azonban az emberek mindenütt világon többet szenvednek a stressztől és olyan terhektől, amelyeket már nem tudnak kézben tartani, mint valaha is az emberiség történetében. Miután újra és újra megpróbálnak megnyugodni és ellazítani, mindhiába, altatókhoz, nyugtatókhoz fordulnak, alkoholban és hasonló dolgokban keresnek menedéket.

A jóga arra tanít, hogy békét és elégedettséget csak akkor találhatunk, ha lényünk és létezésünk minden szintjén helyreállítjuk az egyensúlyt. . Ha boldogok és elégedettek akarunk lenni, ezeknek mind egyensúlyba kell kerülniük. A jóga módszerei és technikái tökéletes utat kínálnak célunk eléréséhez. Segítenek abban is, hogy megszabaduljunk illúzióinktól, komplexusainktól, amelyek abban akadályoznak, hogy boldog és teljes életet éljünk.

A jóga mindenekelőtt gyakorlati út, amelyen mindent magunknak kell elérnünk és megvalósítanunk. Senki sem adhat nekünk egészséget, boldogságot, elégedettséget. Ezeket sem megvásárolni, sem külső eszközökkel elérni nem lehet. Bennünk rejlenek és csak saját erőfeszítésünk gyümölcseként találhatunk rájuk és valósíthatjuk meg azokat.
/forrás: joga.hu/



Nem baj, ha nem tökéletesen tudjuk a gyakorlatokat,

/idővel jobban megy, hajlékonyabbak leszünk,/ de a gyakorlatok végzésekor a "külső-belső" bajok kívűl maradnak, önmagunkra figyeltünk... és tettünk a testi-lelki egészségünkért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése