"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 2., hétfő

Mit hoz 2012 ???

A 2012. év valószínűleg kitüntetett év lesz..

Vajon mi vár ránk?

A maják meg voltak győződve arról, hogy ezen napon sok furcsa dolog fog történni. Ugyanis a maja naptár 5126 évet ölel föl a világ teremtésétől kezdve s éppen itt, 2012-ben marad abba. S nem folytatódik tovább. Persze, ez nem minden ember szerint jelenti a világvégét

//Természetesen nem tudjuk pontosan, hogy mi fog történni 2012. december 21-én, de amíg elérünk odáig, éljünk a jelenben. /


26.000 év után ismét megfigyelhető lesz majd az égbolton egy óriási, csillagokból és bolygókból álló kereszt. Ez a maják szerint egy kozmikus energiacsatornát nyit meg amely keresztülfolyik a földön, megtisztítja azt, és mindazt ami rajta él, egy magasabb szellemi szintre emeli. Ezután egy új, 26.000 éves ciklus kezdődik majd, a maják szerint.

De,

Még a maja kultúrával hivatalból foglalkozó szakemberek szerint sem mindenki ért ezzel egyet. Így az University Of Texas egyetem közép amerikai osztályának vezetője is éppen ellentétes véleményen van. Közép- Amerikában ma is kb 6 millió maja él, s ez az egyetem tanulmányozza a kultúrájukat.

Nézzük meg Szibilla, a híres római jós mit jövendölt? Ő arról nevezetes hogy előre megjövendölte Hannibál eljövetelét Rómába. Többek között azt is megjósolta hogy 9 generáció lát majd napvilágot, s mindegyik 800 évig él majd. Ha figyelmesen utánaszámolunk, akkor rájövünk hogy az utolsó generáció 2000 környékén kellett hogy elkezdődjön. Mit is ír a jós? „a Földet erős földrengés rázza majd meg, mely sok várost az óceán mélyébe ragad. Háború lesz. A tűz az égből hull majd alá és sok város lángokban pusztul majd el. A fekete füst beárnyékolja az egész földet. Ekkor megismerik majd az Istenek haragját.

/Dr.Kovács József/

A maja naptár 2012-re felállított teóriájának a kínai Sárkány éve sokban ellent mond, hisz a keleti filozófia éppen ezen éveket tartja a legsikeresebbeknek. Az utóbbi években egyre több ember ébredt rá saját tudatára és teremtő erejére. A sok spirituális gondolat még több hasonló gondolatot vonz magához. Így egyre jobban elérjük a kritikus tömeget, amikor már nincs megállás. Ahogy megváltoznak az emberek gondolatai és érzelmei, úgy változik a világ is. Amire ráhelyezzük a figyelmünket, ott találjuk a világunkat is. A rezgések is egyre magasabbak lesznek, ezáltal jön létre a dimenzióváltás.
(forrás: ezoterikus.hu)

Milyen időjárást hoz 2012?

A pusztító áradásoktól kezdve a tomboló szélviharokon és gyilkos tornádókon át egészen az éhínséget okozó szárazságokig a 2011-es év kétségtelenül rekordernek számít a rossz időjárás tekintetében.

Korai lenne ugyan pontos előrejelzésekkel szolgálni a jövőre nézve, ám a biztosítók és a szakértők mégis egyértelmű tendenciáról beszélnek: még szélsőségesebb és még költségesebb időjárási viszonyokra számíthatunk 2012-ben. A német Munich Re viszontbiztosító szerint a természeti katasztrófák okozta károk teljes összege a rekordnak számító 310 milliárd dollár volt az év első kilenc hónapjában. A gazdasági veszteségek 80 százaléka az ázsiai-csendes-óceáni régióban keletkezett, és 1980 óta az időjárással összefüggő pusztítások száma több mint háromszorosára nőtt világszerte.


Áradások és hőség

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet szerint az Egyesült Államokban rekordnak számító 12 egymástól független, milliárdos – összességében 52 milliárd dollár – nagyságú természeti katasztrófa történt 2011-ben. A Meteorológiai Világszervezet szerint az éghajlati adatok 19. században megkezdett rögzítése óta az idei év a tízedik a forrósági rangsorban. A hasonlóan erős – a Csendes-óceán felszíni vizeinek lehűlését okozó – La Nina-jelenséggel kísért évek közül pedig az eddigi legmelegebb.

Az elmúlt 15 évben mérték az eddigi 13 legforróbb évet, és az északi-sarki nyári olvadás során idén érte el az eddigi második legalacsonyabb értékét a tengeri jég kiterjedése. A szakemberek szerint a melegedő légkör és növekvő páratartalma kedvező körülményeket teremt a szélsőségesebb időjárási viszonyoknak. Az ipari tevékenység, a közlekedés és az erdőirtás során felszabaduló üvegházhatású gázok pedig a hőmérséklet további növekedéséhez vezetnek.

Januárban pusztító árhullámok söpörtek végig Ausztrália keleti partvidékén: 35 ember halálát és kétmilliárd dolláros biztosítási kárt okozva elárasztották a szénbányákat, az utakat, a síneket, és több ezer otthont. Ez idő alatt valóságos hódzsungelek lepték el az Egyesült Államok egyes részeit. A Yasi ciklon – az Ausztráliát eddig sújtó egyik legnagyobb és legerősebb vihar – februárban söpört végig az északi Queensland államon, elpusztítva a helyi cukor- és banántermést.

Márciusban 8,9-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét, amely után pusztító szökőár söpört végig a szigetország part menti régióin. Májusban tornádó pusztított az amerikai Joplin városában, 160 ember halálát okozva. A Kína középső és déli részét sújtó júniusi áradások több mint száz ember életét követelték és több mint félmillió embert kellett kitelepíteni.

Az Afrika szarván elhelyezkedő országok július óta küzdenek az elmúlt évtizedek legsúlyosabb szárazságával, amely 13 millió embert fenyeget éhínséggel és várhatóan még 2012-ben is éreztetni fogja a hatását. A július és november közötti thaiföldi áradások több mint 600 ember halálát okozták. Az Irén hurrikán legkevesebb 40 embert ölt meg augusztusban az Egyesült Államok keleti részén, és az elmúlt évtizedek legsúlyosabb áradásait idézte elő néhány államban. Szeptemberben száznál több ember vesztette életét Kambodzsában és Vietnám déli részén a Mekong folyó 10 éve nem látott mértékű áradása miatt.

A Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanaóra decemberben lecsapó Washi trópusi vihar heves áradásokat és földcsuszamlásokat idézett elő több mint 1200 ember halálát okozva. A Texas államot sújtó egészéves szárazság több mint ötmilliárd dolláros gazdasági veszteséget, és 1,6 millió hektárnyi területet elpusztító erdőtüzet eredményezett.

A szakemberek szerint a La Nina jelenség 2012-ben is éreztetni fogja a hatását: várhatóan átlag feletti esőzéseket eredményez Ausztrália északi és keleti részén, és a normálisnál több ciklont okoz a november és április közötti ausztrál viharszezonban. Emellett – a Csendes-óceán keleti és középső felszíni vizeinek felmelegedését okozó El Nino légköri jelenség hiányában – meghosszabbíthatja az atlanti-hurrikánszezont is.

Európa nagy részén, a skandináv régióban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is a normálisnál melegebb időjárás várható január és március folyamán.
/hvg.hu/ MTI/


Mit hoz neked 2012?

A számmisztika elárulja

Szerelem, siker, netán anyagi biztonság? Hívd segítségül a számokat annak érdekében, hogy megfejtsd, mi vár rád 2012-ben.
A számmisztika szerint a személyes év nagy jelentőséggel bír, megmutatva, hogy az adott időszakban milyen lehetőségekre számíthatsz.

Mindezt úgy számolhatod ki, hogy a legutolsó születésnapod dátumának számjegyeit összeadod, majd egy számjegyre egyszerűsíted. Például, ha 1973.10. 26-án születtél, és most 2011.12. 28. van, akkor add össze a legutolsó születésnap számjegyeit, vagyis 2+0+1+1+1+0+2+6 = 13. Ezt redukáld le úgy, hogy egyjegyű legyen, vagyis 1+3 = 4, így a te személyes számod a 4-es.

1-es személyes év

2012 számodra minden szempontból a kezdeményezés és a kezdés ideje, kiválóan alkalmas bármilyen új vállalkozás beindítására, bővítésére. Az élet minden területén a változások jegyében telik az év, tulajdonképpen bármi megtörténhet, ami úgy kezdődik, hogy új. Semmit nem szabad elvetned, légy határozott és nyitott mindenre, a siker kulcsa az állok elébe életérzés.
2-es személyes év

Szerencsés események történhetnek, ami az előző év eredménye is lehet, amennyiben akkor kezdeményező, aktív és optimista voltál. 2012 előnyös most a kivitelezésre, együttműködésre, mások támogatására - használj ki minden alkalmat ezek szellemében. Ne lepődj meg, ez az év passzívabb lesz, mint az előző volt, most inkább az a fontos, hogy minél több energiát gyűjts.

3-as személyes év

Egy igazán eseménydús, pezsgő és vidám évre számíthatsz. Utazások, rengeteg társasági összejövetel és szereplés jellemzi a 2012-es évedet, melynek során kihasználhatod sajátos fellépésedet és kisugárzásodat. Lehengerlő stílusod lesz az, ami determinál a sikerre, méghozzá az élet minden területén - munkában, családi és szerelmi ügyekben egyaránt gyarapodás várható.

4-es személyes év

Sokkal nyugodtabb, lassabb, csendesebb év lesz 2012, mint amilyen a tavalyi volt. Célszerű szorgalmat és alaposságot igénylő tevékenységeket végezned, melyeknek nem azonnal, hanem az év második felében érik majd be a gyümölcse. Mindenfajta befektetésre, önképzésre, építkezésre alkalmas ez az időszak, különösen, ha türelmes vagy, és nem azonnali eredményt vársz.

5-ös személyes év

Váratlan események, szerencsés fordulatok, rögtönzött megoldások, rendkívüli változékonyság jellemzi az új évet - a jelszavad az lesz, hogy egy biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Meg kell tanulnod a mának élni. Sokszor lesz szükséged némi spontaneitásra, ami időnként stresszel jár számodra, viszont a közérzeted és a hangulatod akkor lesz a legjobb, ha lazán és rugalmasan állsz minden változáshoz.
/Forrai Ildikó/


??????? 2012....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése