"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 15., vasárnap

5 szépség, amivel gazdag lehetsz: pénzhozó szobanövények


A feng shui előszeretettel alkalmaz növényeket a lakásban, ám igencsak megválogatja azokat. A vágott, azaz halott virágokat például egyáltalán nem ajánlja, hiszen kifejezetten rossz energiát vonzanak. Jobban kedveli a cserepes növényeket, melyek nemcsak élő, pozitív energiával töltik meg a lakást, hanem egyben hatástalanítják a negatívokat is.

Az egészséges és gondozott élő növények különösen a fa elemű területeken fejtik ki áldásos hatásukat - így a lakás pénzzel és gazdagsággal kapcsolatos szektorában is. A Bagua-térkép szerint ez az otthonod bejáratától számított távolabbi baloldali sarok, illetve a lakásod délkeleti része felelős a pénzenergia akadálytalan áramlásáért, színben pedig a zöld harmonizál vele, ami egy újabb ok arra, hogy üde zöld növényekkel díszítsd. A cserepes növények közül erre a helyre leginkább úgynevezett pénzhozó növényeket telepíts: olyanokat, amelyek kerek, puha levelekkel rendelkeznek, tehát formájukban a pénzérmékre hasonlítanak. A szúrós, hegyes levelű vagy tüskés szobanövények kerülendők, mivel negatív energiát vonzanak, és a környezetükben élőket szúróssá, elviselhetetlenné teszik.

Korallvirág

Az üde zöld színű, kerekded, húsos levelű korallvirág nemcsak a pénzügyeidben segíthet, hanem virágaival az otthonod szépséges dísze is lehet. A piros, sárga vagy rózsaszín virágú korallvirág Madagaszkár szigetéről származik, de ma már az egész világon népszerű. Egyszerű szobanövény, nem igényel különösebb gondozást, jól tűri a fényhiányt, sőt, ha sötétebb helyen tartod, akár télen is virágot hozhat.

Majomkenyérfa

Az Afrikában és Ausztráliában hatalmasra növő majomkenyérfa cserépben élő rokona kifejezetten a pénzsarokba való növény. Apró, kerek, húsos levelei mintha zöld pénzérmék lennének, ezért gyakran nevezik pénzfának is. Nem különösebben vízigényes, ha túllocsolod nagyobb kárt tehetsz benne, mintha ritkábban öntözöd.

Fikuszok

A csüngőágú fikusz, vagy más néven kislevelű fikusz őshazájában, Dél-Európában, Afrikában, Délkelet-Ázsiában, illetve Ausztráliában vadon hatalmasra nő, de cserépben is jól érzi magát, és szépen cseperedik. A fikuszfélék igénytelen, mégis gyönyörűséges, szétágazó, dús levelű szobanövények.

Ciklámen

A ciklámen valamivel több odafigyelést igényel, mint a pozsgás pénzhozók, de ne ijedj meg ettől, a szürke téli napokon hálás leszel fehér, piros, rózsaszín vagy lilás virágaiért. A ciklámen a hűvös, világos helyeket kedveli, de a közvetlen napsütést nem, a legjobb helye két ablak között vagy az ablakpárkányon van. Óvatosan kell locsolni, ha a víz a levelére vagy a virágjára kerül, elrohadhat. A legjobb, ha a tálkába öntesz vizet, és amit egy-két óra alatt nem szív fel, kiöntöd alóla. Az elszáradt leveleket, elnyílott virágokat mindig metszd le róla.


Fokföldi ibolya

Pénzhozó szépség, de csak haladó növénytartóknak. A fokföldi, más néven afrikai ibolya ugyanis gondos törődést igényel. Kékes, lilás, bíbor, rózsaszín vagy fehér virágaiban egész évben gyönyörködhetsz, ha betartasz néhány alapvető szabályt. Soha ne locsold például a földjét vagy a virágait, sőt, a leveleit se érje víz, mert elrohad, inkább a tálkájába önts vizet, amit pedig nem szív fel néhány órán belül, azt öntsd ki.




/Forrás: Paucsics Veronika/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése