"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. január 20., péntek

Hogyan vásároljunk?

Tervezd meg a bevásárlást, és vásárolj az előre elkészített listád alapján!
Írd össze egy lapra a megvásárolandó élelmiszereket, mielőtt még az üzletekbe elindulnál, és szigorúan ragaszkodj is a leírtakhoz. Ne hagyd magad a szándékodtól eltéríteni különféle csábító - akciós - ajánlatokkal.

Ne vásárolj éhesen!
Fogadd meg a régi tanácsot, és lakj jól, mielőtt a bevásárló utadra indulsz, így elkerülheted az impulzív vásárlást, vagy pedig az olyan felesleges élelmiszerek beszerzését, melyeket később úgyis megbánsz.

Kezdj a zöldségekkel és a gyümölcsökkel!
A bevásárló kosaradat először a vitaminokban gazdag zöldség-, és gyümölcsös standnál kezd megtölteni. Válassz a különféle színek, formák és ízek között, hogy minél változatosabbá tehesd az ételeid. Engedd szabadjára a fantáziádat.
Kerüld az üres édességeket!

Mindenkinek meg van a saját gyengesége, amit akár a fagylaltok, a sütemények, vagy a csokoládéfélék és egyéb édességek képeznek. Tégy meg magadnak egy szívességet, és messziről kerüld el a boltnak ezt a területét.


Olvasd el a címkéket!
Válj egy kíváncsi címkeolvasó szakértővé, legyen ez a szenvedélyed! Főként a csomagolt élelmiszerek, öntetek és mártások vásárlása előtt ellenőrizd szigorúan a címkék szövegét. Ha éppen egy testsúlycsökkentő programot folytatsz, különösen óvakodj a többlet kalóriáktól!

Kényeztesd az ízlelőbimbóidat!
Tányérodon mindig megtalálhatók legyenek az olyan ízesítést fokozó fűszernövények, mint a bazsalikom, a gyömbér, a citromfű és a rozmaring. Emellett legyen mindig kéznél olyan fűszer, amivel bármelyik közönséges ételt könnyen egy egzotikus ínyencséggé varázsolhatod.

Hogyan vásárolunk a jövőben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése