"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 26., péntek

Időjárás - ízelítő a télből

Egy hét alatt vált az időjárás téliesbe a vénasszonyok nyarából.

"Mi is a természet része vagyunk, ahogy mi is hatunk a környezetünkre, úgy az is hatással van ránk."
Most éppen hidegfront érkezik Magyarország területére.

Egy légköri front tulajdonképpen akkor alakul ki, amikor is két ellentétes tulajdonságú (hideg és meleg) légtömeg találkozik egymással. A több száz vagy akár ezer kilométerre elterülő frontok aztán ideiglenesen vagy tartósan megváltoztatják az adott térség időjárását. A hőmérséklet változásokon kívül szeleket, csapadékot hozhatnak magukkal, ráadásul a légnyomás komoly csökkenésével járnak együtt, a páratartalom változik, és ezekkel együtt más lesz a levegő ion-tartalma is.

A hidegfront hatásait legfőképpen a front átvonulása után lehet érzékelni.A hőmérséklet csökkenése és a légnyomás emelkedése miatt gyakoriak az ízületi fájdalmak, ilyenkor tényleg a csontunkban érezhetjük az időjárást.

A hidegfront betörésekor az arra érzékeny embereknél a fő belső tünet a görcs hirtelen fokozódása. Attól függően, hogy kinél-kinél hol van a legkisebb ellenállású hely, fokozott fájdalmak jelentkezhetnek. Egy érgörcsnél fejfájás, epeproblémáknál epehólyaggörcs, emésztési gondoknál a gyomor görcse, megerőltető munkánál a végtagizmok görcse fordulhat elő. Jó görcsoldók a kálcium és magnézium vegyületek, valamint a köménymag- és borsmentatea. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése