"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 25., csütörtök

Közeledik a tél

Amikor beköszöntenek a borús hónapok, ritkábban mozdulunk ki otthonról, s ilyenkor hamar megszáll minket az ihlet a lakás kényelmesebbé, hangulatosabbá tételére is.

A legalapvetőbb törvényszerűség, hogy a színekkel való játék képes változtatni a hangulatunkon.

A meleg, telt és egyúttal karakteres színek csodákra képesek: a barna, a piros, a narancs színei külön-külön és kombinálva is megteremthetik az ősz melegségét a négy fal között. Nem kell feltétlenül újrafestenünk a szobát, elég, ha a kiegészítőkön változtatunk.
Lovagi gesztenyék
Gesztenye tál
    7 csodásan illatozó szobanövény
  • A barna a föld hangulatát idézi, s ha a sárga, a narancs vagy az okker árnyalatival keverjük, igazán kellemes légkört teremthet a lakásban. Ha azonban túlzásba visszük, komorságot okoz.
  • A vörös színt általában az öntudatossággal, az erővel kötik össze, s valóban, ha az egészen erős árnyalataival dolgozunk, hamar fojtogatóvá válhat. Ám világosabb árnyalatait használva kellemes melegséget csempészhet a falaink közé.
  • A naranccsal is csínján kell bánnunk, mert bár vidámságot tükröz, nagy mennyiségben sokak számára irritáló lehet.
Ha már tényleg úgy érezzük, hogy minden napsugár elenyészett, itt az ideje, hogy a régi korok módjára elővegyük gyertyakészleteinket. A gyertyák nem csak melegséget árasztanak, de a remény szimbólumaiként is tekinthetünk rájuk, előrevetítve az ünnepek hangulatát.



  • A színeket az ember már az ókorban is tudatosan használta fel otthona szépítéséhez. Minden népnek, minden kórnak vannak kedvelt színei, sőt napjainkra egy-egy szín, ha rövid időre is de divattá válik. Ezt a fajta hóbortot viszont soha ne engedjük be a lakásunkba, mert berendezésének színeit nem a pillanatnyi divat kell, hogy diktálja, hanem lelkünk mélyéről fakadó kisugárzás mely otthonunk tükre egyben annak varázsa. 
Móra Ferenc: Levelek hullása 

Tegnap reggel, amint kinyitottam az ablakot, odaesik a párkányra egy száraz falevél. Ősz a küldője, szélpostás a hozója. Megcsípte már a dér ezt a levelet. Olyan mintha ezüst porral volna behintve. Olvasni pedig ezt lehet róla:

Kergetem a falvelet, hátamon hozom a telet, mosolygós a születésem, lucskos, sáros temetésem.

Hát ez így igaz. Az ősz az egyik kezével a nyárba fogódzik, a másikkal a télbe kapaszkodik. Az egyik szeme mosolyog, a másik szeme sír. Ahogy kinézek , látom, hogy ezüstbe, aranyba, bíborba öltöztek a fák. De ez a nagy pompa nem tartós. Lekopaszítja a fákat egy szellőlebbenés, és a zörgő leveleket szerteszét hurcolja. Azokkal küldi az ősz az üzenetet embernek, madárnak.
Az embernek azt üzeni:
15 egyszerű és leleményes őszi dekortipp 2000 Ft alatt  . Jön a köd,   jön a nátha, jön a köhögés. Jó lesz előszedni a meleg ruhákat.

November hónap
A november hónap több örömet hoz, mint azt elsőre gondolnánk. Csak tekints ki a sárguló tájra, érezd otthonod meleg nyugalmát vagy csábulj el az illatos sült gesztenyétől és máris megérted, mennyi apró örömet rejteget ez a hónap számodra! 

Forrás: képek bien.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése