"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 1., hétfő

Ősz a lakásban



Készítsünk őszi koszorút!Számos anyagból készíthetünk őszi koszorút, felhasználva  az évszaknak megfelelő növényeket, virágokat. Az őszi levelek nagyszerű alapot alkothatnak, és ezekből tényleg jó párat össze tudunk szedni az otthonunk közelében is. 

Őszi-koszorú 
Gesztenye – A fényes vadgesztenyék gyűjtésre csábítanak. Bohókás lakásdíszek készíthetők gesztenyéből és gyufaszálakból, de egy nagy üvegvázában is jól mutatnak. Érdemes néhányat begyűjteni tüskés páncéljukból is, mert együtt még szebbek.


15 egyszerű és leleményes őszi dekortipp 2000 Ft alattŐszi tál
Őszi dekor
 . Falevelek – Színes levelekből apró csokrokat köthetünk, amelyeket víz nélkül régi poharakba, üvegcsékbe lehet állítani. Jól mutatnak az ablakpárkányon, de az asztalon is. Általában egy csokor nagyon árván mutat, ezért stílusosabb, ha többféle „vázába” különféle levélcsokrokat teszünk. Nagy levelekből (gesztenye- vagy óriási szőlőlevélből) elég egy-egy vázánként.

Gyümölcsök – Az őszi alma a legfinomabb. Puha papírtörlővel (vagy konyharuhával) pár darabot dörzsölj szép fényesre – gyümölcskosárban igazán szépen mutatnak, ráadásul olyan csábítóak, hogy gyorsan elfogynak, és már pótolhatod is a hiányzókat.
15 egyszerű és leleményes őszi dekortipp 2000 Ft alatt


Őszi sétáink alkalmával szedjünk fel pár csodaszép elsárgult falevelet, amely azonnal feldobja a terítéket.

Elsárgult falevelek

/forrás: Nők Lapja, bien.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése