"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 12., péntek

Házi szépségpraktikák

Feszesítő arcpakolás

Ez is egy nagyon régi praktika, még nagyanyáink idejéből. Akkoriban még nem volt ennyi kozmetikum.      Igen elterjedtek voltak a házi praktikák a bőrápolás terén (is), hiszen ők is odafigyeltek a bőrükre, igyekeztek minél tovább megőrizni fiatalságát, feszességét. A háztartásban, kertben fellelhető alapanyagokat használták fel az arcpakolásokhoz is.

A tojásfehérje remek feszesítő és ránctalanító. Hatása sajnos nem tart örökké, de egy-egy alkalomra nagyszerű. Természetesen nem 20-as korosztály számára való, inkább az "érettebb" hölgyek tapasztalhatnak látványos különbséget. A kisebb ráncok kisimulnak, feltöltődnek, a bőr feszesebbé válik.

A megtisztított arcra és nyakra vigyük fel egy vattakorong segítségével a kicsit fellazított (felverni nem kell) tojásfehérjét. Célszerű a hajunkat egy hajpánttal hátrakötni. Hagyjuk rászáradni, addig pihenjünk egy kicsit. Majd langyos vízzel és egy másik vattakoronggal finoman törölgessük le, végül bő vízzel öblítsük le.
Végül nézzünk a tükörbe és örüljünk a látványnak!

Egy kádnyi boldogság..

network.huFürdő gyógynövényekkel..

nyugtat és feszesít..
végy egy maroknyi babérlevelet, rozmaringot és kamillát,/szárított is jó/tedd őket egy muszlinzsákba, /géz/ és kösd be gondosan.Áztasd a fürdővízbe, de az se rossz, ha a vízet a zsákon át folyatod be a kádba, átveszi majd az illatot. Mielőtt a fürdőbe ülsz, vedd ki a zsákot,

 , és gyengéden dörzsöld át vele a bőröd!

fürdő tejjel... nyugtat és táplál..
végy fél lier magas zsírtartalmú tejet és adj hozzá 2 kanál mézet, adhatsz hozzá két csésze kamillateát, öntsd a keveréket a meleg vízbe. Ne feledd: ez egy luxusfürdő, szánj rá időt és minden tagodat gondosan dörzsöld át, az értékes hatóanyagot tartalmazó vízzel. Végül leöblitheted magad langyos tiszta vízzel, szigorúan tusfürdő nélkül.

'JÓ Éjszakát fürdősó"

12 csepp kamillaolajat és ugyanannyi majorannaolajat keverj el 400 g sóba és máris mehet a fürdővízbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése