"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 3., szerda

Otthonunk színei

 
Az ablakon kitekintve a bennünket körülölelő színes világot látjuk. Ezt a természetet visszük be az otthonunkba a színekkel és teremtjük meg velük azt a hangulatot ,mely minden ember egyéniségének velejáró, kísérő jegye.
Kinek a föld barnája, kinek az erdők nyugalmat sugárzó zöldje, kinek az ég kékjének végtelensége ragadja meg képzeletét, de lehet, hogy épen a nap aranyló sárgája, vagy tűz vöröse fogja otthona színvilágát meghatározni. Gyönyörű sokszínűség és mégis mind szép. Színtelen lakás nem létezik, mert minden ember egyénisége valamennyire színes, és erről otthona árulkodik a legjobban.

Hiába a megfelelő méretű lakás, a tökéletes térkapcsolás, a célszerű berendezés a tökéletes formák, ha színek nem megfelelőek és azok nincsenek harmonikus egységben a berendezés valamennyi részletével, és a benne élők színvilágával.
A színeket az ember már az ókorban is tudatosan használta fel otthona szépítéséhez. Minden népnek, minden kórnak vannak kedvelt színei, sőt napjainkra egy-egy szín, ha rövid időre is de divattá válik. Ezt a fajta hóbortot viszont soha ne engedjük be a lakásunkba, mert berendezésének színeit nem a pillanatnyi divat kell, hogy diktálja, hanem lelkünk mélyéről fakadó kisugárzás mely otthonunk tükre egyben annak varázsa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése