"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. október 24., szerda

Az olvasás öröme semmihez nem fogható..

Olvasni nagyszerű dolog.,Az olvasás öröme semmihez nem fogható..





Elég felkapni egy történelem könyvet és kezdődhet az utazás.  Számos író nemcsak intellektuális és spirituális tudást jelent, nemcsak a tudás áldását és a lelkileg felemelő érzést nyújt könyveik olvasása, hanem ezek az ember legjobb barátai. Már kezdetektől fogva azok voltak, hiszen az ember elrejtőzhetett egy jó könyvvel, melynek szavai vigasztalást nyújthattak a léleknek.

Az olyan könyvek, amelyek tágítják a látókört és táplálják a lelket, soha sem avulnak el, sőt az idő múlásával egyre értékesebbé válnak számunkra és a jövő generációi számára.

A könyvek elhelyezésének művészete
Nem mindegy hogyan rakjuk a könyveket a polcokra, hiszen ennek is igazi művészete van. Amikor egy padlótól plafonig érő könyvespolccal találod magad szemben, bármelyik szobában is legyen, próbálj meg élettel teli kompozíciókat kreálni növényekkel, porcelán és sárgaréz tárgyakkal és szobrocskákkal és könyvtámaszokkal. Ez az eljárás szórakoztató, hiszen féltve őrzött tárgyaidat elrejted a kedvenc könyveid közé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése