"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. augusztus 25., csütörtök

Börzsöny Barokk Napok

A régi korok muzsikájának rajongói már otthonosan mozoghatnak a Börzsöny hegyei között, ahol 2011. augusztus 23. és 27. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Börzsöny Barokk Napokat.


Szokolyától Nógrádig, Berkenyétől Verőcéig hat dunakanyari és börzsönyi településen csendül fel reneszánsz és barokk zene a kedden kezdődő Börzsöny Barokk Napok fesztivál keretében.

A Consort Zenei Alapítvány által szervezett ötnapos fesztivál a régizene köré épül: a koncerteken többek között gambán, csembalón és barokk hegedűn szólaltatnak meg a kora barokk és barokk triószonátákat, itáliai és spanyol barokk kamarazenei darababokat, de hallhatók lesznek Dante-korabeli humanista zenék is - közölte Lachegyi Imre furulyaművész, a fesztivál művészeti vezetője. A kismarosi ciszterci apátsági templomban barokk esttel, a váci piarista templomban barokk misével várják az érdeklődőket, a templomi hangversenyekre a Dunakanyar és a Börzsöny festői környezetében kerül sor, a helyszínek között szerepel Nógrád és Berkenye felújított templomai is.
Berkenye, rk. templom (fotó: Lachegyi Máté)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése