"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. augusztus 23., kedd

Egy kis játék, ismerd meg magad !

Képzeld magad egy erdőben!

1. Milyen az erdő: világos, vagy sötét?

a. egy nappali erdőben látom magam
b. éjjel látom magam az erdőben
c. esti szürkület, vagy hajnal

2.Látod az ösvényt?

a.igen
b.nem

Haladsz az erdőben és meglátsz egy kelyhet..

1. Milyen a kehely?

a.értékesnek tűnik
b. egyáltalán nem tűnik értékesnek

2. Mi teszel vele?

a. semmit
b. felveszem, megnézem, aztán visszateszem
c.felveszem, iszom belőle és visszateszem
d. felveszem és magammal viszem

Tovább sétálsz és találkozol egy medvével

1. Milyen medvét látsz?
a. aranyos játékmackót
b. igazi medvét

2. Mit csinál a medve?
a. nem vesz észre engem
b. észrevett és aranyos játékmackós dolgokat csinál
c. észrevett, de nem foglalkozik velem
d. észrevett és fenyegetően néz rám és felém tart

Hogyan kerülöd el a medvét?
a. sehogy,
b.nem törődöm vele, csak elsétálok
c. elmegyek, mielőtt észrevesz
d. felmászom a fára vagy elbújok
e. megállok,és megküzdök vele: én nyerek
f. megállok, és megküzdök vele: kisebb sérülés árán szabadulok tőle
g. egyik sem 

Folytatod a sétát, amig egy strandra nem érsz

1. Mennyi ember van a strandon?
a. több száz
b. 20-100
c. egy-kettő
d. egy se

2. Milyen mesze van tőled a legközelebbi ember?

a. elég közel, hogy beszélgethessünk
b. nem elég közel, hogy beszélgethessünk
c. jó messze, vagy nincs senki a strandon


Az értékelés..

Az erdő és az ösvény

Az erdő az életedet jelképezi, és hogy azt hogyan látod.Ha napfényes erdőben jártál, valószínűleg boldognak, elégedettnek érzed magad. Ha éjszakai erdőt láttál, akkor valószínúleg vannak olyan fontos dolgok az életedben, amelyeket szívesen megváltoztatnál.
A hajnali vagy alkonyat előtti erdő képe a kettő közötti életérzést jelképezi - néhány dolog változtatásra szorul,de nincs nagy baj!
Ha láttad az ösvényt az erdőben, akkor még nem vagy teljesen elégedett az életeddel. Nem árt, ha tudod: a fiatalok szinte mindig látják az ösvényt ebben a tesztben - hiszen azt szimbolizálja, hogy tartasz valahová.

A kehely

a jómód szimbóluma, és az ehhez való hozzáállásodé. A kérdéfeltevés alapján bármilyen kelyhet láthattál: sportkupát, boroskelyhet, vagy akár bádogbögrét. Ha értékesnek láttad, az azt mutatja,hogy szereted megajándékozni magad, amikor valami fontosat teszel.
Ha otthagytad a kelyhet, az arra utal, hogy lehetőséged volt  valamilyen jutalomhoz hozzájutni, de nem éltél vele, azt is jelentheti, hogy a jómódnak nincs különösebb jelentősége számodra. Ha felvetted a kelyhet és  újra letetted, akkor kaptál jutalmat, de rögtön   fel is használtad valamire, ahelyett, hogy élvezted volna.
Ha ittál belőle, majd otthagytad, akkor a jutalmaknak és a jómódnak a praktikus oldala fontos számodra, önmagukban ezek nem jelentenek semmit. Ha magaddal vitted a kelyhez, akkor valósznűleg értékesnek is tűnt számodra: ez arra utal, hogy mindig felismered a lehetőséget önmagad jutalmazására és élsz is vele!

A medve..
a problémák szimbóluma, és azé, hogyan küzdesz meg velük. Ha játékmackóval találkoztál, ez arra utal, hogy jelenleg nem kell nagy gondokkal szembenézned, az igazi medvével való találkozás esély a problémávalvaló megküzdésre. .Azok az emberek, akik állandóan stressznek vannak kitéve, általában nagy és veszélyes medvét látnak ebben a tesztben.
Az, hogy a medve foglalkozik-e veled, és mit csinál, arra utal,hogy hogyan látod és kezeled a stresszt és a problémákat.Ha észre sem vett, akkor jelen pillanatban nincsenek nagy problémáid. Ha a medve észrevett, de  a saját dogaival foglalkozik, akkor valószínűleg jól kezeled a problémákat. Ha a medve feneyegetően nézett, akkor ideje elgondolkodni, egy hosszabb szabadságon, valószínúleg túl sokat aggódsz.
A medve elkerüléséről szóló kérdésre adott válaszod  a problémakezelésedet jellemzi. Ha legszívesebben megtartottad volna a medvét, akkor nagyon különbözöl a többi embertől, érezd magad szerencsésnek!

A Strand

és az ott látott emberek annak a szimbólumai, hogy hogyan viszonyulsz a többi emberhez. Az, hogy hány embert, mekkora tömeget képzeltél, jelzi, hogy hány embert szeretsz magad körül.Ha a strand teljesen tele volt, akkor valószínűleg olyan társasági lény vagy, aki imád tömegben lenni, , aki viszont teljesen üres strandot   láttak, azok remekül elvannak egymagukban is. Hogy az embereket mennyire láttad magadhoz közelinek,az a többiekkel való kapcsolatodra utal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése